Frissen Fejérből

2021.08.31. 17:22

Helyi értékek és értékőrzők konferenciáját tartották Fehérváron

Hétfőn tartották a Helyi értékek, értékőrzők konferenciáját a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasótermében, mely során Pusztaszabolcs helytörténeti értékeit vitatták meg.

Déri Brenda

Demeter Zsófia történész napjai most is sűrűek, és még mindig bejár a múzeumba

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A konferencián részt vett Demeter Zsófia, a Fejér Megyei Értéktár Bizottság tagja, Czöndör Mihályné a Pusztaszabolcsi Hagyományőrző Alapítvány képviseletében, és Molnár Sándor kuratóriumi elnök. Eredetileg Balogh Gábor bizottsági elnök tartotta volna a köszöntőbeszédet, de távolmaradás miatt munkatársát, Zsófiát kérte fel a helyettesítésére:

– Fő feladatunk az érték­őrzés mellett az értékmentés. A Fejér Megyei Értéktárnak vagyunk az őrzői, melyhez nélkülözhetetlen, hogy a települések ügyeljenek a saját értékeire. Mi mindannyian tudjuk ugyanis, hogy nem csak az az érték, amit megfoghatunk vagy körbejárhatunk, vannak szellemi kulturális értékeink is, amiket úgy kell előbányászni – majd gondolatait egy igen mélyenszántó mondattal zárta és adta át a szót Czöndör Mihálynénak: – Az igazi érték helyben születik. Az alapítvány koordinátora ismertette a jelenlévők előtt indulásukat, kiadványaikat és programjaikat. Hangsúlyozta, ők civil szervezettként működnek, fő céljuk az értékek őrzése mellett, hogy beintegrálják a pusztaszabolcsi lakosok életébe ezen hagyományokat és értékeket.

Végül Molnár Sándor zárta a Pusztaszabolcsot érintő beszédek sorát, melyben az alapítvány által kiadott köteteket taglalta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában