magyar falu program

2021.08.12. 07:05

Falugondnoki buszokat kapott több dél-Fejér megyei település

Daruszentmiklós, Sárosd, Soponya és Szabadhídvég új falubusz vásárlásához nyert támogatást a Magyar falu programban, összesen csaknem 60 millió forint értékben – értesültünk Varga Gábortól, a térség országgyűlési képviselőjétől.

V. Varga József

Kilencszemélyes kisbuszok érkeznek

Fotó: Fotóillusztráció: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A falubuszok az ételkihordástól kezdve az idősgondozáson át az iskolások fuvarozásáig többféle területen állnak majd a települések rendelkezésére, és szolgálják a helyieket. A falugondnoki, tanyagondnoki szolgálat során az ellátandó alapszolgáltatási feladatok három fő területet érintenek: a házi gondozásban és a családsegítésben való közreműködést, a szociális étkeztetésben az ebéd házhoz szállítását, valamint az intézmények és az ellátottak közötti kapcsolattartás elősegítését.

Daruszentmiklóson kiegészítik az elnyert 14,9 millió forintos pályázati támogatást, és egy elektromos kisbuszt szereznek be, melyet várhatóan októberben tudnak átvenni. – Hogy miért elektromos? Mert környezetbarát, és olcsóbb a fenntartási költsége – magyarázta Rauf Norbert polgármester. – Önkormányzatunk saját, 22 kilowattos töltővel rendelkezik.

Kilencszemélyes kisbuszok érkeznek
Fotó: Fotóillusztráció: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Sárosdnak, a polgármester tudomása szerint, még sosem volt kisbusza. – A kilencszemélyes falubuszt (14,4 millió forint) elsősorban az idősek szolgálatába szeretnénk állítani – hangsúlyozta az elöljáró, Dunkl Gergely.

– Soponyán a pályázott jármű (15 millió forint) kerekesszék-rögzítő rámpával is fel lesz szerelve, és az év végére érkezhet meg – tudtuk meg Vágó Árpád aljegyzőtől.

– Szabadhídvégre 3-4 hónapon belül érkezik meg a falubusz – mondta el Pap László polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában