Mit gondolnak a helyiek?

2021.08.29. 07:00

Abaiakat kérdeztünk arról, szerintük mi állhat az orrbeverés hátterében?

Politikai ellentét? Valamilyen régi, személyes sérelem? Vajon mi vezetett odáig, hogy az augusztus 20-i ünnepen egy 19 éves férfi betörte a helyi képviselő, Nagy Kaszap Ferenc orrát? Mit gondolnak, mit tudnak az okokról a helyiek? Ennek próbáltunk utánajárni.

Déri Brenda

Súlyos testi sértés miatt indult eljárás a férfi ellen, aki megütött egy abai képviselőt

Fotó: Illusztráció: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Van egy szűkebb csoport, amelynek tagjai nem szimpatizálnak a városvezetéssel, illetve azzal a politikával, amit folytatnak – ezt mondta lapunknak az eset kapcsán néhány napja Aba polgármestere. Szerettünk volna beszélni a képviselővel is, akit az inzultus ért, ám ő nem kívánt nyilatkozni lapunknak.

No, de mit gondolnak a helyiek, mi állhat az indulatos fellépés hátterében? Tényleg politikai ügy lenne vagy esetleg más egyebet is sejtenek? Ezen kérdések fogalmazódtak meg bennünk, így kocsiba pattantunk, és Abáig meg sem álltunk, odaérkezve járókelőket szólítottunk meg, hogy mondják el véleményüket.

Akadtak olyanok, akik nem kívánták nyilvánosságra hozni álláspontjukat, vagy akik ott sem voltak az eseményen, ahol az eset megtörtént. Sőt, egy idősebb hölgy nem is hallott a történtekről. Még vissza is kérdezett, hogy ez biztos Abán történt-e?

Súlyos testi sértés miatt indult eljárás a férfi ellen, aki megütött egy abai képviselőt
Fotó: Illusztráció: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A péntek délutáni kisvárosban aztán sikerült két fia­tal hölggyel találkoznunk, akik szemtanúi voltak az este 11 tájban esett verekedésnek. Visszaemlékezésük szerint a 19 éves fiatal férfi ittas állapotban volt, így ütötte meg a képviselőt. Véleményük szerint az alkohol valószínűleg csak megerősítette benne azt a nemtetszést, amely már korábban is létezett, azaz nem a 20-i eseményeken történt egy összetűzés, ami kiváltotta a férfiból az indulatokat, hanem már jóval a rendezvény előtt sem szimpatizáltak egymással.

Egy középkorú férfi véleménye szerint a mostani városvezetés tagjai közül akadnak olyanok, akik nem a megfelelő stílusban fordulnak az emberekhez, fennhordják az orrukat, sorukba értette a képviselőt is, majd megjegyezte, nem lepődött meg, hogy egy fiatalban, aki ráadásul alkoholt is fogyasztott, mindez felkorbácsolta a kedélyeket. Hozzátette, nagyon sajnálja, ami történt. A vélemény kinyilvánításának azonban szerinte sem ez a helyes módja.

Amint megírtuk, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai súlyos testi sértés miatt indítottak büntetőeljárást egy 19 éves fiatal férfival szemben, akit a rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki.

Előzmények:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/verekedessel-zarult-az-unnepseg-aban-betortek-nagy-kaszap-ferenc-orrat-5214137/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában