Frissen Fejérből

2021.08.10. 07:03

A Fehérvár Big Band indította a fesztivált

Ismét ingyenes koncertekkel várja a kitartó jazzkedvelőket és a kíváncsi érdeklődőket, a minőségi zenére nyitott közönséget az Alba Regia Feszt.

Bokros Judit

Zenészekkel és jazzrajongókkal telt meg a Bartók Béla tér

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A megújult Bartók Béla tér árnyas fái alatt, a könyvtári és a múzeumi épület, illetve a gimnázium által behatárolt részen, intimebb környezetben foglalhattak újra helyet az emberek a kihelyezett székeken. A fesztivál visszatalált korábbi, a szervezők által legjobban kedvelt helyszínére, ahol ismét a hazai jazzélet legjobbjai és a hozzá kapcsolódó műfajokban zenélők lépnek föl három napon át, hétfőtől szerdáig.

Zenészekkel és jazzrajongókkal telt meg a Bartók Béla tér
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Vörösmarty Mihály Könyvtár előtti színpadon a két főszervező, Mits Gergely és Vörös Tamás köszöntötte a délután 5 órakor is szép számban jelen lévő közönséget. Gergő elmondta: nagyon örülnek, hogy idén folytatódhat a fesztivál, amelyet a tavalyi rendkívüli körülmények között is sikerült azért megrendezni. Kiemelte, mennyire jó, hogy a 2014-ben újraindult, most nyolcadszor megszervezett eseménysorozat újra a Bartók téren zajlik, amely a város régi rendezvényhelyszíne. A műsort igyekeztek úgy összeállítani, hogy az felölelje a jazz több mint 100 éves történetét. Vörös Tamás hozzátette: arra törekedtek, hogy sokszínű legyen a fesztivál, amely hétköznap délutántól zajlik, ezért ehhez a koncertek, a fellépők is alkalmazkodnak.

 

A nyitókoncertet a 2009-ben alakult, Hámori János vezette, a városhoz erősen kötődő Fehérvár Big Band adta, amely remek alaphangulatot csinált. Utánuk a Vörös Janka New X-Series következett, majd a Mörk lépett föl Borbély Mihállyal és Ferenczi Györggyel – a két zenekarnak is van fehérvári kötődése. A program kedden 17 órától a Bágyi Balázs New Quartet koncertjével folytatódik, majd a Jambalaya és a Vörös Tamás Project szerepel. Fontos tudnivaló: a teret lezárták az autós forgalom elől, a védettségi igazolvány pedig legyen ott mindenkinél, 500 fő felett ugyanis csak azzal engedhetnek be bárkit is a rendezvényre...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában