Frissen Fejérből

2021.07.12. 07:10

Teljesen megújulnak Baracs játszóterei

A közeljövőben a község mindkét játszótere új külsőt kap: a fajátékokat fémekre cserélik.

Héjj Vivien

Várai Róbert polgármester boldog, hogy megújulhatnak a játszóterek

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar falu programnak köszönhetően újabb kistelepülések haladhatnak tovább a fejlődés útján. – Hét településünkön újulhatnak meg az óvodai játszóudvarok és a közterületi játszóterek, ezzel szebb és nem utolsósorban biztonságosabb környezetben játszhatnak majd a legkisebbek – tette közzé a hírt közösségi oldalán Varga Gábor országgyűlési képviselő. A szóban forgó hét falu egyike Baracs. A település önkormányzata a helyi játszóterek fejlesztésére mintegy ötmillió forintot kapott. – Két játszóterünk van, mindkettőt fel szeretnénk újítani.

Ezek rendkívül leromlott állapotban vannak. A jelenlegi játszóeszközöket teljesen el kell bontanunk, azok helyére fogunk vadonatújakat telepíteni – beszélt a tervekről Várai Róbert, a település polgármestere, akitől azt is megtudtuk, milyen jellegű játszótérre számíthatnak a helyiek.

Várai Róbert polgármester boldog, hogy megújulhatnak a játszóterek
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A fajátékokat nagyon nehéz karbantartani, úgyhogy újítunk, vagy legalábbis visszatérünk a régi szocialista időkben megszokotthoz, úgyhogy fém játszóeszközök lesznek, természetesen a régieknél szebb kivitelben – tette hozzá. A játszóterekre nagy igény van, hiszen a településen egyre több a kisgyerek, a nemrég felépült 100 fős óvodát is lassan kinövik a gyerekek – már ami a létszámot illeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában