ÖSSZEFOGLALÓ

2021.07.12. 15:15

Bogárinvázió és életmentés a buszon – Az elmúlt hét legolvasottabb cikkei

Csokorba szedtük olvasóinknak az elmúlt hét legolvasottabb cikkeit.

feol.hu

Fotó: Pantaleon

Korábbi megoldást alkalmaznak

A halpusztulás ugyan nem folytatódott, ám a Velencei-tó vízszintje tovább csökken: az apadás a nyári kánikulában akár napi fél, egy centi is lehet. Jelenleg olyan a helyzet, mint ami a korábbi években augusztusra szokott kialakulni, a csónakkikötőkben már alig van víz ahhoz is, hogy evezhetőek legyenek a vízi utak. A halpusztulástól függetlenül teljesen világos volt, hogy valamit tenni kell a vízpótlás érdekében, különben még azt sem lehet kizárni, hogy a tó – mint ahogyan az a történelemben korábban már megtörtént – teljesen kiszárad: ám annak a következményei vállalhatatlanok.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kincsesi-karsztvizet-vezetnek-a-velencei-to-medrebe-5078846/

Idő előtt „begurultak”

Július nyolcadikán megérkeztek az elektromos rollerek Székesfehérvárra. Másnap már azt tapasztaltuk, sajnos idő előtt el is hullanak – ami nem a szerkezetnek, sokkal inkább használójának, használóinak „köszönhető”. Balesetek persze történnek, mindenki feszegeti a határait, de azt ne feledjük el: az okoseszköz – hiszen abban GPS-érzékelő is található – nem arra hivatott, hogy tulajdonos nélkül az utcán heverjen. Több véleményezőnek éppen ez volt az aggálya az amúgy környezetbarát rendszerrel szemben.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/elgurult-a-kereke-avagy-vigyazzunk-az-elektromos-rollerekre-5097461/

Két hétig ingyen

Július 17-től életbe lép az új buszhálózat és menetrend Székesfehérváron. Ennek apropóján Cser-Palkovics András közösségi oldalán közölte a legfontosabb tudnivalókat:

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/megerkezett-az-uj-fehervari-buszmenetrend-a-probaidoszak-alatt-ingyenes-lesz-a-kozossegi-kozlekedes-5076392/

Invázió?

Több székesfehérvári, főként öreghegyi lakos is arról számolt be, hogy apró bogarak lepték el a kertjüket, amelyek szinte élvezhetetlenné teszik, hogy a szabadtéren tartózkodjanak. A források alapján feltehetőleg a bogarak rendjébe tartozó ormányosbogár-félékről lehet szó.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ormanyos-bogarak-lephettek-el-a-szekesfehervari-oreghegyet-5085095/

„Civil” helyzetben

Mihalkóné Kiefer Angelina és Nagy Klaudia, a sebészeti osztály ápolói, éppen a munkahelyükre tartottak, amikor az eset történt. Felfigyeltek a busz utasainak segélykiáltására és azonnal igyekeztek segítséget nyújtani. Megvizsgálták a beteget és mivel nem észleltek életjelenségeket, így azonnal megkezdték újraélesztését. A mentőszolgálat érkezéséig felváltva végezték a reanimálást, amelybe egy utastársukat is sikerült bevonni. Az időközben kiérkező mentő bajtársakkal együtt tovább folytatták a beteg ellátását, állapotának stabilizálásáig.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/buszon-mentettek-eletet-a-korhaz-apoloi-5086865/?uftm_medium=social

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában