Frissen Fejérből

2021.07.27. 10:00

Nem okozott gondokat a dunai árhullám megyénkben

Komolyabb gond nélkül levonult a dunai árhullám a folyam magyarországi szakaszán.

Szabó Szabolcs

Hangulatos sétát tehetünk a Duna partján Fotók: Osváth Sarolta

Ahogy azt az Országos Vízjelző Szolgálat még a múlt hét elején közölte, a Nyugat-Európában rendkívül heves esőzéseket okozó hidegörvény a Duna vízgyűjtőjét kevéssé érintette, a magyarországi árvízi helyzetet leginkább Ausztria területén hullott jelentős menynyiségű csapadék befolyásolta. A Duna a fővárosnál 483 centiméteren tetőzött július 21-én, ami nem érte el az I. fokú árvízvédelmi szintet. Adonynál 446, Dunaújvárosnál pedig 423 centiméteren tetőzött a folyó. A dunaújvárosi szabadstrandot az árhullám, majd az azt követő takarítási munkálatok miatt ideiglenesen lezárta az önkormányzat.

Az Országos Vízjelző Szolgálat prognózisa szerint a Duna a hazai szakaszán tovább apad. A folyó Dunaújvárosig alacsony, Bajáig közepes, alatta magas vízállású. A következő hat napban további apadásra lehet számítani. A hydroinfo.hu előrejelzése szerint most 192 centimétert mutat Dunaújvárosnál a vízmérce.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában