Frissen Fejérből

2021.07.05. 07:35

Közel 400 sportolni vágyó sorakozott fel izgatottan Enyingen

Idén rendhagyó időpontban rendezték meg az ötödik Öreghegyi Rügypattintó futást és sportnapot. Az enyingi Úsztató horgásztó partján reggel óta nagy volt az élet.

Szücs Zsuzska

A legrövidebb táv indulói a gyerekek, babakocsival futó szülők voltak

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A nap a rajtszámátvétellel indult, az idő méréséhez chipeket is kaptak a versenyzők. Összesen 68 településről 388 sportolni vágyó érkezett. A legfiatalabb versenyző 2020 decemberében, a legidősebb pedig 1954 márciusában látta meg a napvilágot. A legrövidebb táv indulói főként gyerekek, babakocsival futó szülők voltak. Ebben a kategóriában 81 versenyző indult. A távot kerékpárral is lehetett teljesíteni, ebben a számban 55 nevező állt rajthoz. Az 5 ki- lométeres távra 143, a 10 kilométeres futásra 73 fő nevezett be. Ezen a szombaton a leghosszabb teljesíthető táv a 21 kilométeres volt, ide 35 rutinos futó jelentkezett. Elsőként a gyerekek és a biciklisek versenyszáma indult el, majd az 5–10–21 kilométeres mezőny állt a rajtvonalhoz.

Hatvannyolc településről érkeztek a futásra kész emberek

Célba érkezéskor minden versenyző egy egyedi emlékérmet és egy pohár frissítőt kapott. A rendezvény központjában a Magyar Rendészeti Sportszövetség Mozgásban az erő programsorozat keretében prevenciós célú szabadidősport programokkal készült. A standok meglátogatásával akár egy nyereményjátékban is részt vehettek az érdeklődők. A helyszínen jelen volt a Magyar Vöröskereszt egészségsátra. A Veszprémi Rendőrsport Egyesület vezetésével kipróbálhatták az airsoftot. Berkes László, a Magyar Testépítő és Fitness Szakszövetség Szakágvezetője és ötszörös rendőr testépítő pedig tanácsadással készült az alkalomra.

A legrövidebb táv indulói a gyerekek, babakocsival futó szülők voltak
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A délben kezdődő sportágbemutató programsorozat egyik fő mozzanata a Budo Kyokushin Karate Klub és a helyi Krav Maga csapat bemutatója volt. A látványos ütéseket és rúgásokat a kicsik és nagyok is szájtátva nézték. Ezután a Kutyás Élet Alapítvány tartott egy rövid bemutatót. A jóga sem maradt ki a sportágbemutatók közül, egy kifejezetten futáshoz ajánlott gyakorlatsort láthattak az érdeklődők. A Galako Aktív Sport közreműködésével Nordic Walking és Smowey tréningen is részt vehettek a kilátogatók a mozgalmas délután folyamán. Az aktív kikapcsolódás után pedig kihirdették a verseny eredményeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában