Frissen Fejérből

2021.07.01. 07:00

Köszöntötték az egészségügyi dolgozókat Fehérváron

Semmelweis-nap alkalmából köszöntötték és díjazták a dolgozókat a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Romhányi Auditóriumában.

Baráth Eszter

A magyar egészségügy napja alkalmából köszöntötték azokat, akik az elmúlt, embert próbáló másfél évben részt vettek a világjárvány elleni védekezésben, vagy valamilyen formában támogatták a munkát. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház dolgozói vehettek át díjakat, elismeréseket Semmelweis-nap apropóján. Az ünnepségen bemutatták a mögöttünk lévő nehéz időszakban zajló történéseket, eseményeket és a lélegeztetéshez használt eszközök egy részét is. Kinevezték az új adjunktusokat és főorvosokat is, köztük Szabolcski Enikőt (képünkön Bucsi László főigazgató mellett), aki a sürgősségi osztály főorvosa lett. Többször kiemelték, hogy a járvány idején a dolgozók sokkal inkább összekovácsolódtak, amit az a levetített videó is jól mutat, amelyben az egészségügyi dolgozók a Jerusalema-kihívás táncát mutatják be. Az esemény végén, utolsó munkanapján a leköszönő ápolási igazgatótól búcsúztak kollégái.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A magyar egészségügy napja alkalmából gyűltek össze a kórház dolgozói és az elmúlt másfél évben rendületlenül zajló védekezés résztvevői szerdán délután. Az ünnepség elején megemlékeztek azokra a kórházi dolgozókra, akik az elmúlt évben vesztették életüket. A megemlékezés alatt – ahogy az esemény során többször is – a készenléti rendőrség zenekara szolgált aláfestő zenével.

Kinevezték az új adjunktusokat és főorvosokat is, köztük Szabolcski Enikőt (képünkön Bucsi László főigazgató mellett), aki a sürgősségi osztály főorvosa lett.
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Bucsi László, a kórház főigazgatója kiemelte azokat a meghívott vendégeket és dolgozókat, akik a pandémia idején támogatták és segítették az intézmény munkáját. Mint mondta, az elmúlt másfél évben szinte minden jelenlévő a munkatársukká vált, hiszen annyit dolgoztak közösen. A főigazgató hangsúlyozta, a város önkormányzata évente 100 millió forinttal támogatja a kórházat, aminek felét már korábban, a járvány egyik legerősebb szakaszában megkaptak a védekezés finanszírozásához. Mindemellett a polgármester átnézve a városi projekteket 7,8 milliárd forintot talált, amelynek köszönhetően a Modern Városok Program költségmódosítása miatt kihúzott fejlesztések is megvalósulhatnak. Bucsi László kiemelte az intézmény dolgozóinak hatalmas munkáját és hangsúlyozta: A megyében 11 covidos beteg van 2 kórházban, itt tartunk, győztünk. Mint mondta, amikor felkérték a pozícióra, a háta közepére sem kívánta, de egyáltalán nem bánta meg, hiszen főigazgatói munkája során számos jó embert ismert meg.

Vargha Tamás államtitkár utalva Bucsi László gondolatára hangsúlyozta, a győzelmet ezen az ünnepen hatványozottan érezhetjük. Mint mondta, ez a nap ünnep mindenki számára, de elsősorban az egészségügyi dolgozóknak azért is különleges, mert hosszú idő után gyűlhettek ma össze. Az államtitkár elsősorban a kórház dolgozóira emlékezett, akik a Covid–19 miatt hunytak el. Közülük is kiemelte Vass Sándorné Váradi Zsuzsannát, a Hematológiai Osztály főnővérhelyettesét, akinek nevét viseli majd a megújuló nővérszálló.

Sárkány Ágnes osztályvezető főorvos előadásában ismertette az elmúlt másfél év történéseit, bemutatva a védekezésben kiemelt fontosságot játszó osztályokat és eszközöket is. Az ünnepi beszédeket és a bemutatót követően adták át az intézmény díjait és elismeréseit. A szervezők meglepetésként vetítették le azt a videót, amely bemutatja a kórház valamennyi intézményegysége összefogásával készült táncos Jerusalema-kihívást.

A kórház kiváló dolgozói vehettek át kitüntetéseket, elismeréseket áldozatos munkájuk miatt
Fotó: Simon Erika /Ökk

Az esemény zárásaként a leköszönő ápolási igazgatótól búcsúztak munkatársai. Szabó-Bakos Zoltánné csaknem ötven évet töltött a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szolgálatában. Mivel a legtöbb eseményre szívesen írt verset, ezért kollégái úgy döntöttek, a leginkább hozzá illő búcsú egy részére írt költemény lenne. A kórház dolgozói Aranyosi Ervint kérték meg a személyre szabott vers megírására, ami bemutatta az ápolási igazgató temperamentumát, tenni akarását és munkájának egy szeletét. A költeményt Trokán Péter szavalta el az ünnepségen.

Díjazottak névsora az ünnepségen

Szent György-emlékérmet kapott: Bartha Lóránt, Bíróné Gárdonyi Judit, Bokor László, Giday Henriette, Sági Antal és Valkár Csabáné.

Kiváló kórházi dolgozó elismerésben részesült: Baricza Katalin, Földesné Ferenczi Tünde, Frankó Viktória, Kovács Mária Magdolna, Lángi László, Lukácsy Éva Cecília, Pálfiné Kenderes Andrea, Pásztor László, Pusztáné Hajnáczki Dóra, Sejbenné Megyeri Nóra, Szabó István, Szoboszlainé Fábián Tímea, Sztankó Jánosné, Varga Erika és Zámbó Lászlóné.

Kiváló ápolói kitüntetést kapott: Bártfai Alexandra, Hujber Lászlóné, Koroknainé Kiss Edina, Selmeczi Beáta és Stróbl Krisztina.

Főigazgatói dicséretben részesült: Fodor András, Fűrész Miklósné, Kovács Anikó, Körmendi Amália, Mező Katalin, Murányi Ilona, Szamosi Regina és Zábori Péter. Csoportos elismerő oklevelet kapott az SBO és a KAIBO kollektívája.

Sárkányölő Szent György-emlékplakettet kapott: Nyakas Eszter és Balogh Márton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában