A rádió működése

2021.07.15. 07:00

Kadétok szakmai gyakorlata zárult le

A diákok állhatatosak, elszántak voltak, de akaraterejük, valamint a feladatokhoz való, kifejezetten példás hozzáállásuk is említésre méltó.

FMH

Ezt Csizmadia Lajos főtörzs- zászlós mondta, aki a június végén kezdődött s júliusba átnyúlt Honvéd Kadét szakmai gyakorlat alakulatának vezénylőzászlósa volt. A részben az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél tartott „kiképzésen” az Árpád-iskola technikumának 10. osztályából érkezett tanulók vettek részt – értesültünk Gyimóthy Levente kommunikációs tiszttől.

A gyakorlat során a tanulók – infokommunikációs gyakorlati foglalkozás keretében – vezetéképítéssel és rádióállomás-kezeléssel kapcsolatos feladatokat hajtottak végre, illetve katonai igazgatási ismereteket is elsajátítottak az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokságon. Utóbbi is lényeges számukra, mivel iskolájukban honvédelmi ügykezelőknek tanulnak. A laktanyában a fiatalok a rádiókomplexum- és vezetékes szakági ismeretek során tanulmányozták a vezetéképítés szabályait, s az ezred híradóközpontjait is meglátogatták. Emellett az alakulat történetét, társadalmi szerepvállalását is megismerték. A gyakorlópályán tapasztalatot szerezhettek egy igazi rádióállomás működéséről, kezeléséről: képesség, áramellátás, antennarendszer, üzemeltetés és bontás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában