újra találkoztak

2021.07.08. 10:00

Harmincéves az Országos Polgárőr Szövetség

Társadalmi felelősségvállalás, szolidaritás, önfeláldozás. Új szerepköröket is betölt a polgárőrség.

Szücs Zsuzska

Az Országos Polgárőr Szövetség – nyolc hónap után – újra megtarthatta küldöttgyűlését.

– A koronavírus-járvány új szerepet, új arcot adott a polgárőrségnek. A bűnmegelőzés, a közterületi szolgálat mellett a fókusz a társadalmi felelősségvállalásra, a szolidaritásra és az önfeláldozásra helyeződött – emelte ki Túrós András elnök.

Idén 30 éves az Országos Polgárőr Szövetség, az alapítók büszkék lehetnek arra a polgárőrségre, amely mára szinte megkerülhetetlenné vált. A 2020-as év végére 9,5 millió szolgálati órát teljesítettek. Felléptek bűnmegelőzési feladatokban, az ország határainak védelmének érdekében és vészhelyzetek kezelésében is. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott elmondta, hogy a polgárőrség anyagi és erkölcsi megbecsülése 2010 óta folyamatosan növekszik. Bejelentette, hogy Magyarország kormánya a Belügyminisztériumon keresztül 2022-ben az ideinél 200 millió forinttal több támogatást ad az Országos Polgárőr Szövetségnek, ezzel segítve munkájukat. Köszönetét fejezte ki az országos rendőr-főkapitányság rendészeti helyettese, Halmosi Zsolt is.

„Legyenek büszkék arra, hogy ennek a szervezetnek a tagjai, mi büszkék vagyunk arra, hogy velünk dolgoznak” – fogalmazott a vezérőrnagy.

A küldöttgyűlésen alkalom nyílt a 2020-as Sajtódíj átadására, amelyet Nagy Katalinnak, a Kossuth rádió műsorvezetőjének ítélt az elnökség. A polgárőrség legrangosabb kitüntetésének, a Kopácsi Sándor-polgárőrérdemrend elnyerésére hat embert találtak méltónak. További hat ember Szent László-érmet vehetett át. A polgárőrérdemrend arany fokozatában huszonhárman részesülhettek. Végül az OPSZ elnöke ajándékcsomaggal köszöntötte azokat, akik 30 éve, a polgárőrség megalakulása óta szolgálják a mozgalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában