Frissen Fejérből

2021.07.03. 07:05

Fókuszban a környezet a Napraforgó napközis táborban

Vajon lehet túl korán kezdeni a környezettudatos életmódra nevelést? A Smartbin csapata szerint nem.

Szücs Zsuzska

A vidám hangulatú versenyen kézről kézre járt a gyerekek között a vízzel teli merőkanál

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Amikor létrehoztuk ezt a versenyt, nagyon fontosnak éreztük, hogy már ilyen fiatal korban a gyerekek megtanulják a környezetvédelem fontosságát – nyilatkozta Zolta Szabolcs, az egyik ötletgazda.

Ezt a szellemiséget hozták el a program megálmodói a diáktanáccsal karöltve a Napraforgó városi napközis táborban részt vevő gyerekek számára. Egy előzetesen elkészített környezetvédelmi kisokossal, kupakgyűjtéssel és totóval már a korábbi napokban elindult a felkészülés a megmérettetésre.

A vidám hangulatú versenyen kézről kézre járt a gyerekek között a vízzel teli merőkanál
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Bregyóban 5 állomáson versenyeztek a nyolcfős csapatok. A feladatok nagyon változatosak és egytől egyig a környezetvédelem témakörére épültek. A szelektív hulladékgyűjtés fontosságára egy sorversennyel hívták fel a figyelmet. A rajtvonalnál minden versenyző kezébe vett egy kidobandó kartont, alumíniumdobozt vagy PET-palackot, és elfutott vele a megfelelő szelektív kukához. Visszafelé nehezítésképpen pedig nyusziugrásban kellett közlekedniük.

A gyerekek nagy mosollyal az arcukon vették az akadályokat. Ezenkívül volt még PET-palack-bowling, dalírás a környezettudatos életmódról és ügyességi feladat műanyag kupakokkal. A vizeink megóvására egy vízmerő játékkal hívták fel a figyelmet a szervezők. A gyerekek sorba álltak, és egy merőkanalat körbeadva juttatták el a vizet egyik tálból a másikba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában