Frissen Fejérből

2021.07.09. 10:00

Felzárkózó idősebbek Bakonycsernyén

Gazdag és sokszínű élet folyik Bakonycsernye művelődési házában. A táborok a gyerekek, a Digitális Jólét Program az idősebbek mindennapjait teszi tartalmasabbá.

Palocsai Jenő

Turjákné az idősügyi programban végzett munkájáért kapott elismerést

Fotó: interjúalany

A település 2018 tavaszán csatlakozott a Digitális Jólét Program Ponthoz és a mentori feladatokat Turjákné Szentesi Icu művelődésszervező kapta meg. A DJP Pont fő tevékenységi körébe az idősek digitális kompetencia fejlesztésének elősegítése került és szinte azonnal elindult a most is működő és népszerű A Nagyi is kattint… Csernyén! című program.

A Digitalizáció az aktív idősekért elnevezésű kis csoportos, számítógép-kezelői klubfoglalkozást 65 év feletti nyugdíjasok számára találták ki.

– Az évek során a régebbi, már „képzett” tagok helyébe újak érkeznek, így sosem szakad meg a lánc. Több, mint 60 informatikai ismerettel egyáltalán nem rendelkező idős ember fordult meg digitális klubfoglalkozásainkon. Tavaly a veszélyhelyzet alatt is találkoztak, de persze csak a virtuális térben.

Turjákné az idősügyi programban végzett munkájáért kapott elismerést
Fotó: interjúalany

Turjákné munkáját a Digitális Jólét Program Pont Központ Fejér Megye 2020. Év Megyei DJP Mentora kitüntetéssel díjazta.

Közben az ifjúság is bevette a kultúrházat. Az egyik, július 2-ig tartó turnus már lement. A MókaLand Játszóházi programok keretében az Inkák életével, az indiánok világával ismerkedtek meg a gyerekek, de eljutottak a legnagyobb magyarországi vadnyugati városba Henryx Cityben.

A jelenleg zajló, péntekig tartó turnus a 9. Nyári Tánctáborban élvezheti a közös munkát a Holdviola Néptánccsoport, valamint a Dream Team moderntánc-csoport tagságával, újabb és újabb tánckoreográfiákat tanulva, míg a pihenőidőkben jut idő kézműves-foglalkozásokra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában