Döbbenet!

2021.07.29. 07:00

Panelból áradó bűz, holttest a lakásban – Szörnyű körülmények uralkodnak a fehérvári panelban

Végső kétségbeesésében lapunkat egy elkeseredett édesanya azzal a sajnálatos hírrel kereste meg, hogy nemhogy nem tudja élvezni otthonának kényelmét, az egyenesen élhetetlen a beáradó bűz és a beférkőző egerek, élősködők miatt.

Déri Brenda

A rágcsálók még a rendezett lakásban is megjelentek

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Tavaly augusztusban költöztünk Székesfehérvárra egy panellakásba, ahol, mint utólag kiderült, régóta probléma volt már az általam is érzett orrfacsaró bűz, mely az alattunk lévő lakásból eredt – mesélte a nő.

Az elbeszélések alapján az ott élő idősebb asszony és a fia hatalmas szemétben és koszban éltek. Nem beszéltek senkivel, mogorvák és maguknak valók voltak. A megjelenésük ápolatlan és rongyos volt. Sokszor látták, hogy az utcákon lévő kukákban turkáltak, innen származhatott a rengeteg felhalmozott szemét, ami miatt nemcsak szagok keletkeztek, hanem egyre több rágcsáló is elárasztotta a lakást, így az édesanya otthonát is. Ugyanis az állatok a csöveken, szellőzőkön keresztül felmásztak a helyiségekbe. Minden napjuk azzal telt, hogy egereket hajkurásztak, amik bemásztak a konyhabútorokba és a szekrényekbe, ahol pedig megrágták a ruháikat.

A rágcsálók még a rendezett lakásban is megjelentek
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A hölgy elmondta, hogy a többi lakót is ugyanúgy zavarta a folyamatos bűz, többször fordultak már a közösségi megbízotthoz is, aki a házért felel, azonban segítséget nem kaptak. A sikertelen próbálkozás után idén télen beadott egy birtokvédelmi eljárást a szomszédok csatolt panaszával, melyet jogosnak véltek, az illetékes szervnek. Ezt követően tragikus fordulatot vett az ügy:

Egy héttel később az alattuk lakó férfi kivetette magát az ablakon és szörnyethalt. A helyszínre érkező rendőrök csak a rengeteg szemét kipakolása után jutottak be a lakásba, hogy megvizsgálják, melyik ablakból ugorhatott ki a férfi. Ekkor találták meg holtan az itt lakó asszonyt is, aki feltehetőleg már napokkal ezelőtt halott volt.

Az anyuka hozzátette, hogy leginkább a kislányát félti.

– Van egy 5 éves kislányom, akinek az egészségéért nagyon aggódom. Éppen ezért jeleztem a védőnőnek és az „ÁNTSZ”-nek (ma Nemzeti Népegészségügyi Központ a szerk.) a jelenlegi helyzetet. Ki is jöttek hozzánk ellen­őrzésre, és megállapították, hogy nem nálunk van gond, hanem az alattunk lévő lakás körülményei eredményezik a rágcsálók jelenlétét. Sőt, már az ágyi poloskák is megjelentek.

Jelen állás szerint a hagyatéki eljárás még folyik, éppen ezért nem tudnak semmit tenni az ingatlannal. Február óta nincs információ arról, hogy mikorra várhatják az irtást, illetve a fertőtlenítést – mondta az anyuka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában