Frissen Fejérből

2021.07.07. 11:00

Bővül a képzési paletta az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki karán

A város eddig sem volt híján a duális partneri kapcsolatoknak. Most egy újabb jelentős lépés történt ezen a területen.

Szücs Zsuzska

Cser-Palkovics András polgármester, Kiss Forgács Éva vezérigazgató és Molnár András rektorhelyettes a szerződés aláírásakor

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Aláírták az eddigi legnagyobb, országos jelentőséggel bíró együttműködést az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki kara és a nagy múlttal rendelkező távközlési cég között.

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a folyamat minden résztvevője, a vállalattól a városig, nyertese lesz az együttműködésnek, de leginkább az a 40 fiatal, akinek lehetősége lesz részt venni a képzésben. Az Óbudai Egyetem duális képzése országos szinten is meghatározó szereppel bír, ezt szeretnék a közös munkával tovább erősíteni.

Cser-Palkovics András polgármester, Kiss Forgács Éva vezérigazgató és Molnár András rektorhelyettes a szerződés aláírásakor
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Az együttműködéssel megerősítjük, hogy itt Fehérváron a hallgatók tanulhatnak, majd itt maradhatnak és dolgozhatnak, tovább erősítve a helyi ipart – mondta el Molnár András rektorhelyettes. Kiemelte, hogy a cég által kínált pozíciók az Óbudai Egyetem teljes mérnöki palettáját lefedik.

Kiss Forgács Éva, a cég vezérigazgatója szerint ez a megállapodás nemcsak az egyetem, hanem a cég életében is fontos mérföldkő. A két fél között ugyanis a szakmaiságon kívül a képviselt szellemiség is erős összekötő kapocs. A vezérigazgató elmondta, hogy cégük számára fontos, hogy ne csak kövessék a szakmai fejlődéseket, hanem élen is járjanak bennük, hiszen a telekommunikáció területén, akár fél év alatt is nagy változások mehetnek végbe. A közös munka során a hallgatók piacképes tudásra tesznek szert, munkába állásukkal pedig azonnal aktív résztvevői lehetnek a munkaerőpiacnak.

Az együttműködési megállapodást Molnár András rektorhelyettes, Györök György dékán, Bozó Zoltán, a metALCOM tulajdonosa és Kiss-Forgács Éva vezérigazgató írták alá a Városházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában