Frissen Fejérből

2021.07.21. 16:00

A fiatalok ifjúsági klubot indítanának Úrhidán!

Az ifjúsági műhely zászlajára tűzte, hogy közösségi teret nyújtson a fiataloknak, valamint programlehetőségeket kínáljon a számukra. A lányok, fiúk a település civil házában adtak kedden egymásnak randevút.

V. Varga József

Igaz, a kütyüket nyomták – de kérdőívet töltöttek ki

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A nyitányt egy kérdőív kitöltése jelentette, de sehol egy papír, toll. Arccal a digitális tér felé! Azaz az okostelefonok felé. A kérdőív megosztva, a válaszok beírva, és visszaküldve. Így megy ez.

Rajtatok a település szeme! Ez a kérdőív rólatok szól: oszd meg velünk véleményed! – kérték az úrhidai szervezők.

Az ifjúsági találkozót, műhelyt az Úrhidáért Kulturális és Szabadidős Egyesület kezdeményezte az önkormányzattal együttműködésben, hogy a helyi fiataloknak közösségi teret adjon, számukra programlehetőségeket kínáljon. Mindezt úgy, hogy magukat az ifjakat kérdezik meg. A programot ifjúsági szakértő bevonásával, nevezetesen László Anita vezetésével valósítják meg – az első alkalmat is Anita vezényelte le.

Igaz, a kütyüket nyomták – de kérdőívet töltöttek ki
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A fiatalok a délelőtt folyamán elmondták és főbb vonalakban együtt meg is tervezték programjavaslataikat. A találkozó első eredményeként megfogalmazódott: az ifjak ifjúsági klubot szeretnének Úrhidán indítani! Számos egyéb program is körvonalazódott, melyeken a lányok, fiúk kötetlen formában vehetnek részt a nyár folyamán (vidámpark, zene, tánc, állatsimogató).

Megtudtuk: a programnak az is célja, hogy a műhelymunkában részt vevők jobban megismerjék egymást. A „randevú” jó hangulatban telt, a jelen lévők nyíltan vállalták véleményüket az őket érintő kérdésekben, hatékony közös gondolkodást tudhatnak maguk mögött. Megálmodott programjaik előkészítése a találkozón megfogalmazott célokkal, tervezéssel lényegében kezdetét vette.

Készítsünk közösen pizzát! – javasolta az egyik srác. Szánkózzunk együtt! – így az egyik fruska. Az első már bejött: a csapat pizzát ebédelt…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában