Frissen Fejérből

2021.07.30. 07:10

A csodaszarvas nyomában jártak a kincsesbányai gyerekek

A helyi Kazinczy Ferenc Általános Iskola Illés József önzetlen munkájának és a gyerekek lelkesedésének köszönhetően Örökös Ökoiskola címet kapott.

Palocsai Jenő

A Csodaszarvas táborban is hangsúlyos a környezet

Fotó: az iskola

Illés József társadalmi munkában vezeti a Vadvirág szakkört – és nem ez az egyetlen ilyen jellegű vállalása, ugyanis másik három tanításon kívüli foglalkozást is tart a kincsesi gyerekeknek.

A Csodaszarvas iskolai közösségi program által kiírt pályázatnak köszönhetően indíthatták el a kincsesi iskolában a Csodaszarvas tábort, melynek utolsó napján kirándulni vitte Illés József a nebulókat a közeli levenduláshoz. A hat kilométeres túra végén a gyerekek saját szemükkel láthatták a régóta ismert növényt. Útközben, ahogy szaladt az idő, úgy szaladt a táj is, így nemcsak a célállomás illatos, lila bokrait mutatta be a túra vezetője, hanem az út mentén található szinte valamennyi növényt is.

A Csodaszarvas táborban is hangsúlyos a környezet
Fotó: az iskola

Bár a mögöttünk álló tanév a járvány miatt nehezített volt, a tanári gárda, Illés József és a gyermekek közreműködésével mindent elkövetett, hogy környezettudatos oktatás legyen az iskolában. Így érdemelték ki idén az Örökös Ökoiskola címet, melyet az Oktatási, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium hozott létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában