Frissen Fejérből

2021.07.30. 17:19

2022-re érkezhetnek az elektromos buszok Fehérvárra

A buszok pontos típusát pályázat, illetve beszerzés fogja meghatározni.

Feol.hu

20210201 Székesfehérvár, Ikarusz busz, elektromos busz, sajtáj, próbaút. Steiner, Cser-Palkovics, Széles Gábor. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: gaborfeherphoto

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Amint arról Cser-Palkovics András hivatalos közösségi oldalán beszámolt, Magyarország Kormánya több mint négyszeresére növelte a Zöld Busz Projekt keretösszegét. Székesfehérvár is pályázott 12 darab teljesen elektromos meghajtású szólóbuszra. A városvezető szerint az Ikarusnál gyártott elektromos busz városi, egy hónapos próbaidőszaka alatt számos olyan jó visszajelzést kaptak, melyek nélkülözhetetlenek lesznek a flotta bevezetéséhez, illetve az infrastruktúra kiépítéséhez.

„A pályázatnak köszönhetően az autóbuszok beszerzési árának körülbelül csak 20 %-a az önerő, ezt vállalta és biztosítja is a következő években az önkormányzat. Emellett hozzájárulunk a töltési infrastruktúra kiépítéséhez is.”

A buszok valószínűleg 2022-ben állhatnak forgalomba Fehérváron, jelentősen mérsékelve a buszflotta környezeti terhelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában