Frissen Fejérből

2021.06.14. 08:00

Vitéz Hajdú Szabolcsot, 56-os forradalmárt köszöntötték Pázmándon

Vitéz Hajdú Szabolcs 1956-os forradalmárt köszöntötte Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Tessely Zoltán országgyűlési képviselő.

FMH

Fotó: Fórika Attila

„Az egykori pesti srác, az akkor 19 éves Hajdú Szabolcs útja a forradalmi események után Ausztrián, Anglián keresztül vezetett, végül Dániában futotta be gépészmérnöki pályáját. 1998-ban azonban hazatelepült. 2003 óta Pázmándon él, ahol nevéhez fűződik a helyi történelmi emlékpark tervezése és megvalósítása” – méltatták.

Vitéz Hajdú Szabolcs szabadságharcos veteránt születésének 85. évfordulója alkalmából köszöntötték.

„Letelepedése óta saját sorsának tükrében megemlékezéseiben értékeli mindazt, ami ma Európában és a világban történik az új hazát keresőkkel, tovább erősítve a magyar nemzet tartását.

Fotó: Fórika Attila

2018-ban az a megtiszteltetés érte, hogy a MH Össz­haderőnemi Parancsnokság székesfehérvári ünnepi állománygyűlésén a Magyar Honvédség színe előtt idézhette fel az ötvenhatos forradalom idején átélt eseményeket” – fogalmaztak. „Az átélt sors őt is érzékenyebbé tette, ma is éles szemmel figyeli hazája és Európa formálódását például a mai menekültek szempontjából, akiket elmondása szerint inkább bevándorlóknak nevezne, mivel – a saját tapasztalat szerint – a menekülésnek ott van vége, ahol megszűnik az üldözöttség.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában