Frissen Fejérből

2021.06.21. 19:00

Újabb fejlesztések jönnek a fehérvári iskolákban

Idén is folytatódik a KÉPES program: újabb két fehérvári iskola udvara újulhat meg, valamint az István Király Általános Iskola okostanteremmel gazdagodik.

Héjj Vivien

Óvodai játszótereket is felújítottak

Fotó: FMH-archív (PT)

A közgyűlési határozat értelmében a KÉPES program által közrefogott idei beruházások közel bruttó 57 millió forintból valósulhatnak meg a helyi gazdasági társaságok, az önkormányzat, a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány összefogásának köszönhetően.

2020-ban a program keretében megtörtént az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI vizesblokkjának és udvarának felújítása, valamint a Zentai Úti Általános Iskola és a Hétvezér Általános Iskola udvarrészeinek felújítása.

Óvodai játszótereket is felújítottak
Fotó: FMH-archív (PT)

Idén a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai tagintézménye és a Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskola udvarának fejlesztése, játszóeszközök telepítése valósulhat meg. A meglévő, rossz állapotú burkolatok, felületek és eszközök helyét korszerű, modern berendezések teszik nemcsak széppé, de biztonságossá is. A felújítások mintegy 44 millió forintból valósulhatnak meg, a teljesítés határideje október 15.

További 13 millió forintból alakítanak ki okostantermet a Székesfehérvári István Király Általános Iskolában. Utóbbi fejlesztés megvalósításának időszaka, határideje a 2021–2022. tanév.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában