Frissen Fejérből

2021.06.25. 18:00

Oroszlányi hőszolgáltató lesz Újvárosban

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal határozatban vonta vissza a Duna­újvárosi Víz-, Csatorna-, Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) távhőszolgáltatói működési engedélyét, és az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt.-t jelölte ki a távhőszolgáltatás ellátására Dunaújvárosban.

MTI

Fotó: Koppán Viktor Dávid

A MEKH közleményében felidézi, Dunaújváros polgármestere májusban tájékoztatta a hivatalt, hogy a város június 30-á­val felmondta a DVCSH-val a távhőellátó közművek működtetésére megkötött szerződést. A MEKH úgy értékelte, a szerződés felmondása miatt a településen július 1-jétől nem lesz biztosított a távhőellátás, mivel az eddigi szolgáltató szerződés hiányában már nem lesz jogosult a távhővezeték-hálózat üzemeltetésére, ugyanakkor a távhőszolgáltatást nem lesz képes egyetlen más társaság sem jogszerűen ellátni, mivel engedélyhez kötött tevékenység.

Mindez súlyosan veszélyezteti a dunaújvárosi lakosok ellátásbiztonságát, ezért a távhőszolgáltatás ellátására az MVM OTSZ Zrt.-t jelöli ki. A 20 ezer háztartás ellátásbiztonságának megőrzése érdekében a MEKH arra törekedett, hogy azt a társaságot jelölje ki új szolgáltatónak, amely rövid határidőn belül képes átvenni a feladatokat. A felhasználók ellátása az átadás-átvétel során is folyamatos marad, teendőjük nincs.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában