Frissen Fejérből

2021.06.06. 13:26

Nyílt napot tartott a Mathias Corvinus Collegium a Városházán

A kollégiumban huszonöt éve foglalkoznak tehetséggondozással, először a középiskolások és az egyetemisták támogatását tűzték ki célul, majd bővítették a képzési palettát itthon és a határokon túl.

Tihanyi Tamás

A FIT-program játékos elemekkel mutatkozott be

Fotó: Simon Erika

Ennek köszönhető, hogy ma már minden korosztálynak – általános iskolásoknak, középiskolásoknak, egyetemistáknak és főiskolásoknak is – kínálnak képzési lehetőséget, egyéni életpályát, átlépve a hagyományos iskolai kereteket: mindezt ingyen. Az arra érdemes fiatalok így kiváló oktatóktól tanulhatnak korszerű oktatási eszközök segítségével, esetenként akár egy-egy projekt mentén is.

A FIT-program játékos elemekkel mutatkozott be
Fotó: Simon Erika

Az általános iskolások részére készítették el az úgynevezett Fiatal Tehetség Programot, amelyre augusztus 30-ig, míg a középiskolás projektre június 13-ig várják a jelentkezéseket Székesfehérváron. A szombati eseményen jelen volt és felszólalt Östör Annamária, a Mathias Corvinus Collegium székesfehérvári képviseletvezetője, Mészáros Attila alpolgármester és Szalai Zoltán, a kollégium főigazgatója, aki elmondta: ma már tizenegy helyszínen vannak jelen és több mint kétezerötszáz fiatallal foglalkoznak 10 éves kortól az egyetemi tanulmányok végéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában