Frissen Fejérből

2021.06.23. 11:00

Nyílt alkotótábort szerveznek Ercsiben

A folyóparti városban rendezik meg a nyár harmadik hónapjában azt a nyílt alkotóversenyt, amelynek részletei ezekben a napokban körvonalazódnak.

Tihanyi Tamás

Somogyi Boglárka helyi alkotó, az esemény egyik szervezője

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Dunai illúziók elnevezéssel augusztus 27. és 29. között Ercsi városában nyílt alkotóversenyt rendeznek, amelyre elsősorban térségi autodidakta festők, vagy társművészetekben alkotók jelentkezését várják.

– Az ercsi Duna-parton és vonzáskörzetében elkészült, értékelt és kiválasztott pályaművek kiállításra kerülnek majd az esemény zárásaként, az Ercsi Eötvös József Művelődési Ház és Könyvtár kiállítótermében – mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Somogyi Boglárka, az alkotóverseny szervezője, aki maga is helyi alkotó. – Az esemény Sáska Tibor veszprémfajszi festőművész közreműködésével valósul meg, a város és Szabó Tamás polgármester támogatásával. Az elképzelések szerint a város helyi alkotói, közöttük Barabás Irénke festőművész és keramikus, Szepes János fafaragó várják szeretettel a további érdeklődőket és művészettel alkotókat.

Somogyi Boglárka helyi alkotó, az esemény egyik szervezője
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az alkotóverseny keretében azokban a napokban több izgalmas, művészeti és közösségi párbeszédet kezdeményező program is lesz. A tervek szerint múzeumlátogatások, közös vacsorák, a helyi nevezetességek felkeresése, alkotói kérdezz-felelek, az érkező neves festők munkáinak megbeszélése, értékelése is számot tarthat érdeklődésre.

– A győztes pályaművek kiválasztásában és a díjazásban elismert alkotók vesznek részt. Az alkotótábor kiállításának teljes anyagáról digitális kiadvány is készül, amit minden alkotó és érdeklődő megkap majd, de bárki megtekintheti, hiszen felkerül a város honlapjára is – mondta Somogyi Boglárka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában