Frissen Fejérből

2021.06.07. 14:00

Nyugat-Magyarország legnagyobb forgalmú logisztikai központját adta át a Magyar Posta Fehérváron

Fejlettség tekintetében legalább ötven évet lépett előre a Magyar Posta azzal, hogy a fehérvári logisztikai központját új helyre költöztette.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Egy 1,8 milliárd forintot meghaladó beruházásnak köszönhetően ugyanis tavasz óta új bérleményben működik Székesfehérváron Nyugat-Magyarország legnagyobb forgalmú postai logisztikai depója. A hivatalos átadóra hétfőn került sor.

2021 tavaszára készült el teljes egészében a Magyar Posta fehérvári logisztikai központja, amely kiemelkedően fontos infrastrukturális eleme a Magyar Posta logisztikájának – fogalmazott Gerencsér Szilárd, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese az új depó hivatalosa hétfői átadóján. A fehérvári központban nagyságrendileg 3 és fél millió csomagot kezelnek évente, 100 postát lát el direkt kiszolgálás keretein belül, 500 ezer címhely és 500 település tartozik hozzá.

- Mindezek mutatják a nagyságrendet, ami munka itt nap mint nap folyik. A feldolgozás területe háromszor akkora, mint a korábbi, a munkavállalókat az egy logisztikai kapu helyett tizenkilenc segíti, amely gyorsabb, hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé. Továbbá automatizált és digitalizált folyamatok gyorsítják a munkát. Egybefüggő, átlátható logisztikai teret alakítottunk ki a pici, különálló, tagolt, zsúfolt helyiségek helyett – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes, kiemelve, hogy a fehérvári avatás nagyon fontos lépés, de nem egyedüli, ugyanis a posta 2019-ben indította el csomagküldő szolgáltatásának fejlesztését. Több telephelyet adtak át az elmúlt két évben: Győr, Debrecen, Füzesabony, Nyíregyháza, Szekszárd, valamint Budapest és Fót után az idei év kiemelt fejlesztésének számít a székesfehérvári. Mellette folyamatban van Miskolc, Szolnok és Tatabánya fejlesztése is. – Cél, hogy a posta meg tudja tartani jelenlegi logisztikai pozícióját – szögezte le Gerencsér Szilárd.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Juhász Edit nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkár a székesfehérvári ünnepségen kiemelte: a kormány kiemelten fontosnak tartja a postai szolgáltatások korszerűsítését, innovatív megújítását, hiszen a posta azon stratégiai állami vállalatok egyike, amely közszolgáltatást lát el, társadalmi szükségleteket elégít ki.

- Egyre sürgetőbb az iram, egyre több a csomag, folyamatosan dőlnek meg a csomagmennyiségi rekordok. A Posta a pandémia időszaka alatt is teljesítette vállalásait, az ügyfelek megkapták a csomagokat. A mai nap pedig fontos mérföldkő: a székesfehérvári az országos fejlesztési program azon állomása, mellyel Nyugat-Magyarország legforgalmasabb csomaglogisztikai feldolgozóját adták át – fogalmazott az államtitkár, s elmondta azt is: a fehérvári logisztikai központ új, modern munkakörülményeket jelent a 250 itt dolgozó munkavállalónak, hozzájárul a régió ellátás biztonságához, s Magyarország gazdaságának újraindításához is.

A város önkormányzata részéről Lehrner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere üdvözölte a fejlesztést és a posta dolgozóihoz szólva azt mondta: – Meggyőződésem, hogy nem is vagyunk teljesen tisztában azzal, csak elgondolni tudjuk, milyen óriási mértékű tervezés, szervezés, logisztikázás áll a Magyar Posta működésének a hátterében. Éppen ezért szükséges megköszönnünk, hogy a vállalat dolgozói az elmúlt időszakban is teljesítették a feladataikat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában