Frissen Fejérből

2021.06.22. 12:54

Levegőztetőrendszert helyeztek üzembe a Velencei-tavon (Videó)

Június 17-re virradóra néhány ponton kismértékű halpusztulás kezdődött a Velencei-tó területén.

feol.hu

Forrás: Részlet a polgármester videójából

Mint arról korábban többször beszámoltunk, az elmúlt hét második felében kezdődött halpusztulás az elmúlt napokban tovább folytatódott, ahogyan azt a szakemberek jelezték, a káros folyamat szombatig nem állt meg. Szombatra további jelentős mennyiségű hal pusztult el az oxigénhiányos környezet miatt, a víz egyes részei leginkább a tó keleti, velencei oldalán teltek meg lebegő tetemekkel. Gerhard Ákos, Velence polgármestere kedden a hajnali órákban az említett keleti medencében járt, ahol a Vízügyi Igazgatóság emberei még az éjjel, fél kettőkor üzembe helyezték a négy belvizes szivattyúból álló levegőztetőrendszert, melyből egy szivattyú másodpercenkénti vízhozama 280 liter – mesélte a tófelügyelő, Temesi Mihály.

Előzmény:

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/akar-az-egesz-velencei-to-kiszaradhat-5046314/

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/javult-a-helyzet-hetfore-onkentesek-segitsegevel-tovabb-gyujtik-a-tetemeket-a-velencei-tobol-5043029/

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/halpusztulas-a-velencei-tonal-frissitve-5036204/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában