Frissen Fejérből

2021.06.25. 17:00

Különleges fehérvári szentmise pappá szenteléssel

Keresztelő Szent János születésének fő ünnepén Spányi Antal megyés püspök tartott szentmisét. Ez a nap a Székesfehérvári Egyházmegyében hagyományosan a papszentelés napja.

Szücs Zsuzska

Ébner Vilmos, Szakács Péter és Arany Ferenc a püspöki szentmisén a fehérvári Prohászka-templomban

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az impozáns Prohászka-templomba több vidéki településről is érkeztek vendégek, hogy tanúi lehessenek a szertartásnak. A szentmise során Spányi Antal pappá szentelte Szakács Péter Mihály korábbi diakónust, akinek az útja Rómába vezet, ahol tanulmányait kívánja folytatni teológia szakon.

Ébner Vilmos és Arany Ferenc akolitusok számára is különleges ez a nap, hiszen a megyés püspök méltónak találta őket a szent hivatásra, így diakónussá avatta őket.

Ébner Vilmos, Szakács Péter és Arany Ferenc a püspöki szentmisén a fehérvári Prohászka-templomban
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ebben a szentmisében több, az egyházmegyéhez tartozó jubiláns pap szolgálataiért is hálát adtak. A rubinmisés Schrőder Gyula 1951-ben kezdte meg papi szolgálatát, így idén ünnepeli felszentelésének 70. évfordulóját. Szintén kerek évfordulót ünnepelt Molnár Károly és Varga János, akik immár 60 éve esküdtek fel a szent hivatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában