Frissen Fejérből

2021.06.02. 15:00

Képzéseket indítanak a fiatal tehetségeknek Fehérváron

Fejér megyeszékhelye egyben a Mathias Corvinus Collegium megyei székhelye is. Egy a cél: a minél magasabb szintű tehetséggondozás! Megismerné? Megteheti!

Szanyi-Nagy Judit

E hét szombat. Június 5. Vegye elő naptárát, s karikázza be a dátumot! – ekkor tartja nyílt napját a bevezetőben is említett Mathias Corvinus Collegium (MCC), amely kifejezetten a diákságot szólítja meg.

Az eseményre Östör Annamária képviselő, a székesfehérvári központ vezetője hívta fel figyelmünket, aki elmondta, a – Cser-Palkovics András polgármester és Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója részvétele mellett bonyolítandó – megnyitón túl előadásokkal és workshopokkal is készülnek az érdeklődőknek. A Városház tér 1. és 2. szám alatt tartandó rendezvény várhatóan 10 és 14 óra között zajlik, s ez idő alatt olyan témákat érintenek majd, mint a brexit, a nemzetközi kapcsolatok, a tárgyalástechnika (szimulációs játékként), de arról is diskurálnak, ki a felelős környezetünk állapotáért.

A rendezvényen szó esik még a Középiskolás Programról is, amely a diákokat a továbbtanulásra való felkészülésben és a pályaválasztásban segíti, s amelyre – újabb közeli határidő! – június 13-ig várják a jelentkezőket. Másik projektjük, a Fiatal Tehetség Program (FIT) a Városház tér 2. szám alatt ismerhető meg jobban ugyanebben az időpontban. Ez a program komplex módon, ötödik osztályos kortól kínál élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést a felső tagozatos diákoknak – erre augusztus végéig jelentkezhetnek az érdeklődők.

S ha már jelentkezés: a rendezvényre előzetes regisztráció szükséges, melyet a feliratkozas.mcc.hu/mcc-szekesfehervari-nyilt-nap-regisztracio oldalon tehetnek meg június 3., 12 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában