Csatornabeszakadás miatt

2021.06.18. 07:00

Július közepéig terelés lesz a Széchenyi úti aluljáró után!

Olvasónk szerint nem az első eset, hogy a Széchenyi úti aluljáró után, a városba vezető szakaszon félpályás útlezárás van. Megtudtuk, most egy csatornabeszakadás miatt zárták le a jobb sávot, egészen július közepéig.

Házi Péter

Két helyen is beszakadt a szennyvízcsatorna a Széchenyi út mellett, ezért egy mobil átemelő szivattyúval pumpálja át a szennyvizet a Fejérvíz Zrt. egy másik, a forgalmas út alatt húzódó csatornába. A hiba kijavítása várhatóan július közepéig tart, addig sok türelemre lesz szükség a csúcsidei torlódások miatt, hiszen a jobbra kanyarodó sávba csak később, a terelés után lehet besorolni.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Csúcsidőben amúgy is gyakori a torlódás a Széchenyi és a Horvát István utca kereszteződésében, amit most tetéz egy sávlezárás. Olvasónk szerint szinte minden évben van itt valamilyen probléma, amiért a jobbra kanyarodó sávot le kell zárni.

Amint érdeklődésünkre a Fejérvíz Zrt. projektmenedzsere, Szalai Anita közölte, a Horvát István u. 2/a, valamint a Hosszúsétatér 12. előtt két csatornabeszakadásos hiba keletkezett. A javítási munkálatok elvégzéséhez az érintett csatornaszakaszról a szennyvíz átemelésére van szükség egy másik szennyvízgyűjtőbe. Az eljárás egy mobil átemelő szivattyú használatát igényli, amely a Széchenyi u. 34–36. számú ingatlanok, azaz a panelház és az élelmiszerbolt között üzemel. Megtudtuk azt is, hogy a hiba teljes kijavítása és így a terelés várhatóan július 15-ével befejeződik, addig a lakosság türelmét kéri a Fejérvíz Zrt.

Ez a mobilszivattyú emeli át a Széchenyi úti csatornába a szennyvizet, amíg a javítás tart
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az olvasói felvetésre, miszerint gyakori itt a lezárás, a szakember úgy reagált, hogy ezen a szakaszon a forga­lomelterelés a Fejérvíz miatt nem éves szintű, hanem ritkább és csak szükségállapot szerinti. „Hálózatainkon a meghibásodás előre nem jósolható, ahogy a jelen pillanat­- ban folyó hibaelhárítási munkálatok sem voltak tervezettek” – írta lapunk kérdésére.

Hozzátette, a cég munkatársai egy-egy helyreállítási folyamat során igyekeznek úgy munkaterületet kialakítani, hogy az a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza a forgalom számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában