Frissen Fejérből

2021.06.09. 07:15

Jókedvvel zárják a tanévet a kálozi diákok

Idén újra megrendezi nagyszabású tanév végi rendezvényét, a Szent István Napokat a kálozi általános iskola.

Majer Tamás

Egy 2019-es ülés szünete a fehérvári városházán. Újra élőben ütközhetnek az érvek

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az első nap délutánján egy nagy futással lendültek bele a programsorozatba a diákok és a pedagógusok. Az iskolától rohantak át a sporttérre. Szelessné Csizmadia Márta és Horváth Györgyi vezették föl a kavalkádot. Hétfőn azután mókás ügyességi játékok eredményeztek kedden is érezhető jókedvet és izomlázat. Ügyességi akadálypályákon szaladtak a diákok, szigorúan kavicsokkal, s nem alkohollal teli sörösdoboz-építményekre dobtak célba, zsákban futottak, kötélen másztak, madzagakadályok alatt kúsztak… Mintegy tíz összetett feladatsort csinálhatott végig az iskola közel 190 diákja.

Kedden az agytekervények mozogtak. A műveltségi vetélkedőre összeálló alkalmi diáktársulásokat úgy alakították ki a tanárok, hogy a különböző évfolyamok tanulói egymással dolgozhassanak össze. Történelmi, irodalmi, matematikai, logikai, ének-zenei feladványokra kellett választ és megoldást keresniük az alsós, illetve a felsős csapatoknak.

Egy doboz se maradt döntetlenül a rendezvény nyitónapján
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Vadászi Judit, a Kálozi Szent István Általános Iskola intézményvezetője lapunknak elmondta, miután a diákok legtöbbje helyi, sokan járnak egy utcából, testvérpárok is vannak, így a kálozi diákok évfolyamtól függetlenül ismerik egymást, összeszokottak. – Szívesen gondozzák a nagyok a kicsiket – mondta.

Szerdán kirándulnak: az alsósok Fehérvárra és a dinnyési Várparkba, a felsősök Pannonhalmát, Győrt veszik be.

Csütörtökön sportversenyek lesznek, hagyományos sportágakban mérkőznek meg a diákok. Pénteken rendezik az úgynevezett Zöldforgó élménynapot. Ezt a programelemet egy pályázat révén hozza el Kálozra az iskola. Játszóház és kiállítás is része a természetvédelem jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában