Frissen Fejérből

2021.06.01. 07:10

Iváncsa nem feledi a régi idők hőseit

Május utolsó vasárnapján, Hősök napján Iváncsa évek óta az első és második világháborúban elesett katonáira emlékezik. Ahogy mindig, most is sokan érezték fontosnak, hogy a hősök kertjében egy szál virággal tisztelegjenek az elesettek előtt.

Sáfár Gabriella

A hősök kertjében emlékeztek Iváncsán

Fotó: önkormányzat

A Himnusz elhangzása után Molnár Tibor polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta, nemzeti önbecsülésünk alapja, hogy méltón ápoljuk azok emlékét, akik számára a hazaszeretet, a kötelesség mindenek előtti volt. Iváncsa nem feledi hőseit, azokat, akik például szolgálnak a ma nemzedéke számára.

Kucsera Gabriella az Iváncsáért közalapítvány elnökeként emlékezett azokra, akik fiatalon, szeretteiktől távol estek áldozatul a háborúk poklának, és idegen földben, jeltelen sírban alusszák örök álmukat.

A hősök kertjében emlékeztek Iváncsán
Fotó: önkormányzat

A közalapítvány elnöke köszönetét fejezte ki Bircsák Lajosnénak, a helytörténeti gyűjtemény vezetőjének, aki sok éve ápolja az iváncsai hősök emlékét.

Ezt követően felolvasták az első és második világháborúban elesett iváncsai katonák névsorát, majd megkoszorúzták a háborús emlékműveket. Az ünnepséget még emlékezetesebbé tette a helyi huszárok felvonulása, amelyet a Szózat közös eléneklése zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában