nyolc Fejér megyei forduló

2021.06.23. 09:01

Fogathajtó nyitány Mezőszilason

A múlt évi kurta-furcsa megyei kettesfogathajtó-bajnokságot követően az idén szélesebb merítéssel terveznek a klubok, a sportvezetők. A versenyzők először július 3-án, Mezőszilason hajtanak a selybák közé.

V. Varga József

A 2020-as megyei kettesfogathajtó-bajnokságot a mezőszilasi Semjén Attila nyerte Fotó: V. Varga József (archív)

Tavaly mindössze négy fordulót rendeztek, az elsőt ráadásul a szomszédos Veszprém megyében, Szentgálon. A másik három viadal aztán már a megszokott Fejér megyei településeken zajlott: Sárszentágotán, Mezőszilason és Sárkeresztúron. Az idei év indításáról, a szezonnyitó közgyűlésről, a várható megyei versenyekről Paudits Béla, a Fejér Megyei Lovassport Szövetség elnöke, Gosztola József, a fogathajtó szakág vezetője és Csuti Péter szakági titkár tájékoztatta lapunkat.

Júliusi start, szeptemberi bajnokavatás

A megyei szövetség Sárszentágotán megtartott közgyűlésén a múlt évi beszámolók hangzottak el, de szóba kerültek az új szabályváltozások, és a résztvevők egyeztették a 2021-es versenynaptárakat. Amint megtudtuk: a kettesfogathajtó-bajnokság július 3-án, Mezőszilason startol, és szeptember 18-án, Cecén zárul.

A 2020-as megyei kettesfogathajtó-bajnokságot a mezőszilasi Semjén Attila nyerte
Fotó: V. Varga József (archív)

Az idén 8 bajnoki fordulóban versengenek Fejér C kategóriás fogathajtói, s a bajnokság dobogósai szereznek jogot az országos döntőn való részvételre. A szabadtéri versenyek az aktuális kormányrendeletben foglalt korlátozások szerint nézők számára is látogathatók lesznek. Íme, a 2021-es megyei kettesfogathajtó-bajnokság menetrendje: július 3. Mezőszilas, július 10. Seregélyes, július 24. Perkáta, július 31. Sárszentágota, augusztus 22. Káloz, augusztus 28. Sárkeresztúr, szeptember 11. Szabadhídvég, szeptember 18. Cece.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában