Frissen Fejérből

2021.06.13. 14:23

Egy híján húsz! – Nyárköszöntő gyermeknap zajlott Úrhidán

Egy híján húsz! – javít ki mosolyogva a szabadidőpark árnyas pavilonjában szombaton Bognár József, Úrhida polgármestere, amikor említem neki, látom a meghívóból: ez már a 19. „újkori” nyárköszöntő gyermeknapjuk, megspékelve a hagyományos falusi olimpiával.

V. Varga József

Fotó: V. Varga József

A Nap hétágra süt, de a gyerkőcöket nem lehet elcsalni a színes ugrálóvártól, az izgalmas mobil játszóháztól. A négyéves Hanna viszont el nem mozdulna a környékről a forgatag sűrűjébe somfordáló barátságos kis barna kutya közeléből. Becézgeti, simogatja egyre, s még el is nevezi a jószágot: legyen a neve Nevenincs kutyus.

Hanna és Nevenincs kutyus a gyermeknapon

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A focipályán zajlik az ovisok és az iskolások kispályás bajnoksága, a felnőttek most inkább a monstre futball Európa-bajnokság mérkőzéseire figyelmeznek majd. Andi bohóc két és fél órán keresztül csak lufit hajtogat az aprónépnek, a sorban állók ijedten pislognak a vészesen apadó doboz felé. A kézműves sarkokban agyagozni, színezni lehet, és nagyon népszerű a csillámtetoválás.

Az étel–ital szekció sátrában Rózsikáék jelentik: ott folytatják, ahol 2019-ben abbahagyták. A lángossütés receptje imígyen kezdődik: végy 30 kiló lisztet! No, virsliből sincs hiány, és szintúgy jól fogynak a hűvös üdítők is.

Tűzoltó leszek és fehér sisakos Darth Vader!

Fotó: V. Varga József

A falusi olimpián, az ügyességi pályán vízzel töltött talicskával szlalomoznak a népek, patkót hajítanak, de még traktorgumit is gurítanak. És hogy, hogy nem előkerül a repertoárból a péklapát és a létra úgyszintén.

A gyermek focitorna végeredménye, óvodások: első helyezést ért el a Vadtűz gárdája, megelőzve a Hajasok csapatát. Iskolások: a bajnoki címet a Rainbow különítménye szerezte meg, maga mögé utasítva a Vaddisznók és Pillangók alakulatát. A legjobb kapus cím Patróczai Bendegúzt illette, a gólkirály Csöndör Kornél lett.

A falusi olimpiára hét csapat nevezett, a vidám megmérettetés első helyezettje az Apukák gárdája lett, második a Csak Csajok, harmadik pedig a Summer névre keresztelt lány, illetve női alakulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában