mintha valóban dolgoznának

2021.06.30. 14:00

Dugulást hazudozó csalók járják a megyét a Mezőföldvíz Kft. nevében

Az ellátási területe szerint Baracson, Daruszentmiklóson, Előszálláson, Kisapostagon, Mezőfalván, Nagyvenyimen és Rácalmáson is illetékes Mezőföldvíz Kft. házhoz járó csalókra figyelmeztet.

Majer Tamás

A közelmúltban csalók jelentek meg a Mezőföldvíz Kft. szolgáltatási területének településein

Fotó: Sulyok László / Ripost

A szolgáltató közleményben hívta föl felhasználói, különösen a cégek és vállalkozások figyelmét, hogy a közelmúltban csalók jelentek meg a szolgáltatási területének településein. Svindlerek, akik jogosulatlanul próbálnak pénzt kicsalni áldozataiktól.

Módszerük a szolgáltató közlése szerint a következő: a csalók magukat a Mezőföldvíz Kft. munkatársainak kiadva cégeket, vállalkozásokat, illetve idős embereket keresnek föl, azt állítván, hogy helyben csapadék miatti vagy csatornadugulás, esetleg más meghibásodás ütötte fel a fejét…. Ám ennek elhárítására, tehát a csatorna kitisztítására ők legott vállalkoznak is! Jó pénzért, persze.

A szolgáltató figyelmeztet minden házigazdát, ha nem hívtak ki magukhoz dugulás miatt szakembert, akkor bizony éljenek a gyanúperrel, hogy a hívatlan „vendég” nem a közszolgáltató embere, hanem holmi csaló!

A közelmúltban csalók jelentek meg a Mezőföldvíz Kft. szolgáltatási területének településein
Fotó: Sulyok László

Lényeges az is, hogy a csalók első pillantásra szabályosnak tűnő megrendelő dokumentumot állíttatnak ki a károsulttal, sőt még számlát is írnak. Arról már nem is beszélve, hogy úgy csinálnak, mintha valóban végeznének csatornatisztítási munkát! Összességében tehát a csalók ott is dugulást állapítanak meg, ahol nincsen dugulás. Sőt, előfordult olyan eset is – a megkárosított ügyfelek elmondása szerint –, hogy kettő évente esedékes kötelező tisztítást hazudtak a becstelenek.

– Természetesen nincs semmiféle előírás a tisztítás gyakoriságára nézve, és ha zavartalanul elfolyik a háztartásból a szennyvíz, akkor nincs szükség duguláselhárításra sem – közölte a szolgáltató.

– Ezúton is tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a közterületi szennyvízhálózat tisztítását csak és kizárólag a Mezőföldvíz Kft. munkatársai végezhetik. A társaság ügyvezetése hangsúlyozza, hogy saját szakemberei nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal, munkájukat bejelentés alapján végzik, emblémával ellátott ruházatban – fogalmazott közleményében a megyében is munkálkodó Mezőföldvíz Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában