Frissen Fejérből

2021.06.16. 08:00

Csicsergők is rúgták a bőrt Sárszentmihályon!

Hajrá, gyerekek! Hajrá, sárszentmihályiak, sárpenteleiek! Hajrá, magyarok! – a polgármester asszony így zárta köszöntő szavait, a labdarúgó Európa-bajnokságra, a magyar válogatott nyitómérkőzésére is utalva egyben.

V. Varga József

Büntetőrúgó versenyt is szerveztek az átadón

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Műfüves focipályát avattak kedden az iskola mögötti területen, de jól tudjuk, a tercia egyúttal a leendő új óvoda szomszédságát is takarja. Az önkormányzat és a közalapítvány 16 millió forint támogatást nyert a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázatán a 12-szer 24 méteres műfüves grundpálya kialakítására, melyhez 10 százalék önerőt tettek hozzá.

Büntetőrúgó versenyt is szerveztek az átadón
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A hármas jelmondat így hangzik: Egészség, hasznos időtöltés, sportolás! A nemzeti színű szalagot Óber Andrea polgármester és Nagy Ilona, a Csicsergő Óvoda vezetője vágta át ünnepélyesen, majd az aprónép vidám zenés-táncos műsorral szolgált.

A műfüves pályát körül­vevő területen viacolor bur­kolatú járda készült, az 5 méter magas tartószerkezet a palánkkal egybeépítve valósult meg. Erre UV-álló műanyagból, acél feszítőhuzallal labdafogó háló került. A pályának tartozéka a két, hálóval felszerelt, 3-szor 2 méteres kapu is.

 

Az utolsó iskolai tanítási napon az óvodások mellett a kisiskolások is kilátogattak az új pályára, és izgatottan készültek a büntetőrúgó versenyre, melyet az Ikarus-Maroshegy SE két játékosa, Lukács Levente és Zelenák Dániel vezényelt le. A két kategóriagyőztes egy-egy bőrfocit vihetett haza nagy örömmel. A rekkenő hőségben jó szolgálatot tett a csoki, a limonádé és a jégkása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában