Frissen Fejérből

2021.06.25. 09:00

Biztonságban a szünidő alatt is – Abai táborozó gyerekeknek tartott előadást egy rendőr

Az interaktív program során a táborozó gyerekek játékos formában bővíthették közlekedési ismereteiket Abán.

police.hu

Fotó: police.hu

A program a gyalogos és kerékpáros közlekedési ismeretek bővítését szolgáló oktatásokra épült. Májer László rendőr őrnagy, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársa 2021. június 23-án abai táborozó gyerekeknél vendégeskedett az Atilla Király Gimnázium és Általános Iskola Aba Sámuel Általános Iskolájában.

Fotó: police.hu

A közlekedési szakember előadásában felhívta az apróságok figyelmét a láthatósági mellény viselésének jelentőségére, emellett a gyerekek részletesen is megismerkedhettek a kerékpár kötelező felszereléseivel és a közlekedési jelzőtáblák jelentésével. A nebulók különböző játékos feladatok segítségével sajátíthatták el a biztonságos közlekedés szabályait, majd a megszerzett ismereteik birtokában tudásukat kipróbálhatták egy kerékpáros ügyességi pályán. A cél, hogy a rendőrök felkeltsék a gyerekek érdeklődését a helyes közlekedési magatartás iránt és felismertessék a közlekedési ismeretek elsajátításának fontosságát - olvasható a police.hu oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában