Frissen Fejérből

2021.06.12. 11:00

„Bepótolt” keresztelők Előszálláson

Hatos keresztelőt tartottak a katolikus templomban, a gyászmise pedig egy háromgyermekes édesapáért szólt, aki a Covid áldozata lett.

V. Varga József

A szertartáson Fanni Flóra (b), Petra Katalin, Gábor, Krisztina, János és Neszta. Jobbról Mihályi Miklós plébános Fotó: Tibai Tibor

A járvány idején autós szentmiséiről ismert előszállási Kisboldogasszony katolikus templomban sok keresztelő elmaradt a múlt évben. A kényszerű várakozás során a szülők elhatározták, az első adandó alkalommal elhozzák a gyermekeket kereszteltetni – számolt be a jeles eseményről lapunknak Mihályi Miklós plébános. A reménnyel teli várakozás idején mély fájdalom is akadt. Az egyik keresztelendő gyermek édesapja a vírus áldozata lett.

Úrnapján ezért nemcsak hat gyermeket kereszteltek, hanem a szentmise az apáért, Norbertért is szólt. Két nagyobb lánya, Jázmin és Martina ministránsként szolgált a szentmisén, és az édesanyjukkal együtt kis keresztet rajzoltak Neszta homlokára a keresztelés során.

A szertartáson Fanni Flóra (b), Petra Katalin, Gábor, Krisztina, János és Neszta. Jobbról Mihályi Miklós plébános Fotó: Tibai Tibor

Egy másik családban négy gyermek keresztelése történt, ahol János és Krisztina már iskolába jár, és évek óta hittanosok, a kisebbek pedig megilletődötten készültek a szentség felvételre. Petra Katalin apja kezét fogva, Gábor édesanyja karjaiban. A harmadik család második gyermeke, Fanni Flóra az egyévesek alvás utáni nyugalmával szemlélte végig a szertartást. A fehér ruhák felöltése és a gyertya lángjának átadása után az új keresztényeket Szűz Mária oltalmába ajánlották, melyre a még köztünk bujkáló járvány miatt közösségileg került sor. Így csak egy gyermeket vett a karjába Miklós atya, a kis árvát, Nesztát, aki a keresztség által új családot és a mennyek országának közösségét, Isten gyermekségét kapta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában