Frissen Fejérből

2021.06.23. 07:15

A tűzcsapok is ivókúttá válnak Fehérváron

Óvatosságra és körültekintésre inti a lakosságot a rendőrség. Székesfehérvár több pontján vízosztással és klimatizált helyiségekkel várják az arra járókat, emellett egyes tűzcsapok „ivókutakká” avanzsáltak a nagy melegben.

Héjj Vivien

Mint minden évben, így idén is vizet osztottak, osztanak a fehérvári belvárosban

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriasztást adott ki június 22-én 0 órától június 24-én 24 óráig. AZ ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság honlapján felhívja a figyelmet arra, hogy a hőségre mindenki máshogy reagál, így ez már önmagában is jelentős veszélyforrás lehet a közlekedésben. A járművezetők ugyanis a hőségben jellemzően kevésbé tudnak koncentrálni, a megszokottnál figyelmetlenebbek, nem veszik észre a közúti jelzéseket, vagy későn reagálnak a kialakult közlekedési szituációra, esetleg veszélyhelyzetre.

– A melegben a közlekedők többnyire türelmetlenebbek, hamarabb elveszítik önkontrolljukat, így hajlamosabbak az agresszív és durva szabályszegésekre – figyelmeztet honlapján a rendőrség. – A gyalogosokról ugyancsak elmondható a bágyadtság. Ilyenkor probléma, hogy kevésbé néznek körül az úttestre lépésüket megelőzően, és gyakran helytelenül mérik fel a veszélyforrásokat.

Az ORFK-OBB tanácsa az, hogy aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban – ha teheti – lehetőleg ne induljon útnak. Ha erre nincs lehetőség, akkor kerülje a hosszabb autózást, és előre tervezze meg az útvonalat!

Mint minden évben, így idén is vizet osztottak, osztanak a fehérvári belvárosban
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Amennyiben az álló gépjárműben gyermek vagy házi kedvenc marad, véletlenül se hagyják őket bezárva, felhúzott ablak mellett, mert a felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek! Igyanak az átlagosnál nagyobb mennyiségű folyadékot, és mindig legyen ásványvíz vagy üdítőital önöknél, akkor is, ha gyalogosan közlekednek!

A hőségre való tekintettel a megyeszékhely több pontján – Városház tér, Piac tér, Fő utca – vízosztással várják a frissülni vágyókat. Emellett reggel hét órától az esti órákig öt helyszínen ivásra alkalmas szerkezeteket szerelnek fel a tűzcsapokra.

Bárki által igénybe vehető klimatizált helyiségek: Alba Plaza, autóbusz-pályaudvar váróterme, Fehér Palota és hétvégén a városháza díszterme. Mindemellett a városgondnokság két párakaput is beüzemelt a belváros környékén, ezzel is segítve a hőség elviselését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában