Fókuszban a mozgás

2021.05.28. 11:30

Sportparkot és tornaszobát adtak át Tácon

Kétszer ad, aki gyorsan ad – tartja a szólás. Pláne, ha átad. Mint ahogy csütörtökön a településen, amikor sportparkot és óvodai tornaszobát is átadtak. Ajándék a kondigép, kántálták a diákok, míg az ovisok hirtelenjében egy sorversenyt prezentáltak.

V. Varga József

Kétszer ad, aki gyorsan ad – tartja a szólás. Pláne, ha átad. Mint ahogyan csütörtökön a településen történt, amikor sportparkot és óvodai tornaszobát is átadtak. Ajándék a kondigép, kántálták a diákok, míg az ovisok hirtelenjében egy sorversenyt prezentáltak. Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője a kondipark és a tornaszoba kapcsán is örömét fejezte ki a település gyarapodása láttán. A csoda itt történik! – emelte ki az iskolai és az óvodai oktató-nevelő munkára utalva. Várhegyi Éva óvodavezető elmondta: további terveik közé tartozik az udvaruk megújítása, korszerűbb, a nagymozgásokat fejlesztő játékok telepítése. Örömmel tölti el, hogy a táci óvoda gyermekbarát, színes és vidám óvodává válik! Horváth Tamás polgármester képünkön nemcsak nyomja a fekvőtámaszokat, de tőle azt is megtudtuk, a faluban 70 millió forintos költséggel egy 14 fős bölcsőde is épül.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A nemzeti színű szalagot mindkét helyszínen Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Horváth Tamás polgármester vágta át, a sportparknál Kovács Gáborné Éva iskolaigazgató, a tornaszobánál Várhegyi Éva óvodavezető társaságában.

– Az önkormányzat és a település lakóinak régi elképzelése volt már, hogy egyik közterületünkön sportpark épüljön. A mostani pályázati lehetőség kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy ez a közös elképzelés megvalósulhasson a néhány éve átadott sportöltöző, valamint a kerékpárút mellett – mondta el Horváth Tamás.

Horváth Tamás polgármester képünkön nemcsak nyomja a fekvőtámaszokat, de tőle azt is megtudtuk, a faluban 70 millió forintos költséggel egy 14 fős bölcsőde is épül.
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar falu program pályázatán a B típusú sportpark kialakítására 8,4 millió forintot nyert a falu. A Kossuth utca középső, zöld területének fejlesztése következetesen halad, a kondipark a kis focipálya szomszédságába került, és a tervek szerint odébb majd görkorcsolyapályával folytatódik.

 

A tornaszoba megépítése szervesen kapcsolódik ahhoz az épület-felújítási stratégiához, ami a Százszorszép Óvoda főépületének teljes felújításával az elmúlt években elkezdődött. Ez a mostani bővítés az eddigieknél sokkal több mozgási lehetőséget ad a táci óvodások számára. A tornaszoba mellett korszerű irodák, vizesblokk és szertár is helyet kapott az új épületszárnyban. Ezzel a bővítéssel a mai kor igényeit kielégítő óvodaépület várja a legkisebb táciakat.

Játékos sorverseny az új tornaszobában
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A tornaszoba építésére a Belügyminisztérium önkormányzati feladadatellátást szolgáló fejlesztések támogatásának keretében pályázott a község. A 19,2 millió forint támogatási forrást az önkormányzat 6,4 millió forint saját erővel egészítette ki. A sportszoba 60 négyzetméteres, a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségek alapterülete pedig összességében 77,7 négyzetméter.

 

Varga Gábor a kondipark és a tornaszoba kapcsán is örömét fejezte ki a település gyarapodása láttán. A csoda itt történik! – emelte ki az iskolai és az óvodai oktató-nevelő munkára utalva. Várhegyi Éva elmondta: további terveik közé tartozik az udvaruk megújítása, korszerűbb, a nagymozgásokat fejlesztő játékok telepítése. Örömmel tölti el, hogy a táci ovi egyre inkább egy olyan intézménnyé válik, amilyennek megálmodták: gyermekbarát, színes és vidám óvodává! Horváth Tamás polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a faluban 70 millió forintos költséggel egy 14 fős bölcsőde is épül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában