A csónakkikötők újjáépítése megoldódik

2021.05.03. 17:30

Rendezik a velencei mólók helyzetét

Jó hír a Velencei-tó vendégmólói és hajóállomásai tekintetében: friss kormányhatározat szerint több mint 775 millió pluszt ad a kormány a rendezett tóhasználat feltételeinek megteremtésére.

S. Töttő Rita

A régi vendégmólók helyett újakat építenek a most elnyert forrás segítségével

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar Közlöny szerint a beruházásban érintett települések: Gárdony, Velence és Sukoró. Erre a feladatkörre a kormány 506 millió forintot különít el. E beruházás megvalósítására az Országos Vízügyi Főigazgatóságot jelölték ki – konzorciumban a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanáccsal, valamint a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos szakmai közreműködésével.

A régi vendégmólók helyett újakat építenek a most elnyert forrás segítségével
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Emellett a közforgalmú hajóállomások korszerűsítése is bekerül a támogatott projektek sorába, amely érinti az agárdi, gárdonyi, pákozdi, velencei, valamint Velencén az északi kanyari kikötőt. Erre a feladatra 275 millió 737 ezer forint támogatást biztosít a kormány. Ennek a beruházásnak a megvalósítására azonban már nem a vízügyet, hanem a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanácsot jelölte ki, a miniszterelnöki biztos szakmai közreműködése mellett.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A határozat szerint a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos – azaz Tessely Zoltán – közreműködése mellett, 2022. december 31-ig történnek meg a fejlesztések. Tessely Zoltán közösségi oldalán „örömteli hírként” üdvözölte a támogatási forrás biztosításáról szóló bejelentést: „Így megvalósulhatnak tervezett fejlesztéseink: a rendezett tóhasználat feltételeinek megteremtése; a Velencei-tavi csónakkikötők vendégmólóinak újjáépítése (Gárdony, Velence, Sukoró); továbbá sor kerülhet a közforgalmú hajóállomások korszerűsítésére (Agárd, Gárdony, Pákozd, Velence, Velence északi kanyari kikötő).” – zárta a miniszterelnöki biztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában