Frissen Fejérből

2021.05.11. 16:30

Lezárult a Nők a családban és a munkahelyen program az Enyingi járásban

Lezárult a Nők a családban és a munkahelyen program az Enyingi járásban. A 2018-ban létrejött Enyingi Család- és KarrierPont a nők foglalkoztathatóságát, a munka és a magánélet összehangolását segítette.

FMH, V. Varga József

Személyre szabott tanácsadással, egyéni fejlesztésekkel is segített a nőknek az enyingi karrierpont

Fotó: Nagy Norbert (FMH-archív)

Hazánk kormánya Nők a családban és a munkahelyen címmel 2017-ben felhívást tett közzé a nők munkaerőpiaci helyzetének és a család-munka összeegyeztethetőségének javítása céljából. Enyingen 2018-ban kezdte meg a munkáját a család- és karrierpont.

Ez az „iroda” már az első évben több mint 150 főt ért el képzési és egyéni tanácsadói szolgáltatásokkal – tájékoztatta lapunkat Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke. A család és karrierpont térítésmentes szolgáltatásaival segítette a nők foglalkoztathatóságát, a munka és a magánélet összehangolását. A projekt további célja volt a rugalmas, nem tipikus foglalkoztatási formák népszerűsítése mind a munkavállalók, mind a munkaadók körében, valamint a nőkkel szembeni társadalmi és gazdasági sztereotípiák csökkentése.

Személyre szabott tanácsadással, egyéni fejlesztésekkel is segített a nőknek az enyingi karrierpont
Fotó: Nagy Norbert (FMH-archív)

A 37 hónap alatt 431 hátrányos helyzetű nőt vontak be a munkaerő-piaci integrálóprogramokba a személyre szabott egyéni ­fejlesztési tervek alapján, illetve 500 fő részesült kompetenciafejlesztő képzésben és egyéni mentorálásban annak érdekében, hogy javuljon a munkaerőpiaci pozíciójuk, társadalmi-gazdasági helyzetük. Számukra a projekt keretében személyre szabott tanácsadásokat, egyéni fejlesztéseket biztosítottak.

A kisgyermekes családoknak segítő szolgáltatás keretében gyermekfelügyelet biztosításával és bevásárlásban tudtak az iroda munkatársai segítséget nyújtani, összesen 86 főnek. Az egyéni és csoportos foglalkozások mellett szakmai rendezvények valósultak meg, ahol nemcsak a családokat, de a munkaadókat is megszólították program­jaikkal.

A szemléletformáló rendezvények által csaknem 1200 főt értek el a térségben. A rendezvények sokrétűségét mutatja, hogy a családok napja mellett toborzónapok, műhelykonferenciák, valamint szemléletformáló akciónapok is helyet kaptak a programok között.

A projekt ideje alatt 27 munkáltatóval szoros együttműködés alakult ki, akik a projekt zárását követően is kiemelt figyelmet fordítanak a kisgyermeket nevelő családok igényeinek biztosítására, a családbarát légkör megtartására.

A projekt egyik kiemelt eredménye, hogy 36 fő igazoltan el tudott helyezkedni, talált magának megfelelő munkahelyet – tette hozzá Zugor Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában