Frissen Fejérből

2021.05.25. 07:45

Lesz, ahol fél évszázados gyalogutakat cserélnek ki új járdákra Fehérváron

A múlt hét végén több helyen is átadták a járdafelújítási program elindítását követően a munkaterületeket. Lesz, ahol csak a kopóréteget cserélik, de az is megtörténhet itt-ott, hogy ötvenéves járda helyére kerül teljesen új.

Palocsai Jenő

A Rádió-lakótelepet is érintik a munkálatok Fotó: okkfehervar.hu

Több városrészben is munkaterület-átadásra került sor Székesfehérváron. A 2021. évi út- és járdafelújítási program keretében kezdheti meg a fejlesztéseket a Városgondnokság. Ahogy arról már hírt adtunk, csak a Vízivárosban hat különböző helyszínt jelent ez, érintve Budai úti és Sarló utcai szakaszokat is. A felújítási munkálatok néha kis mértékben akadályozzák az ott élők mindennapi haladását, ám az ígéret szerint az érintett lépcsőházak lakóit minden alkalommal előzetesen kiértesítik, és mindeközben a gyalogosforgalmat folyamatosan biztosítják.

De nem csak ez a városrész ilyen szerencsés. A városgondnokság tájékoztatása szerint idén több helyen is lesznek ilyen munkálatok, sőt, a Csokonai utcában teljes hosszban újul meg a járda.

A Rádió-lakótelepet is érintik a munkálatok Fotó: okkfehervar.hu

Deák Lajosné önkormányzati képviselő elmondta: – Folyamatosan haladunk a járdafelújítással, ami régi kérés volt, hiszen elöregedett, 40-50 évvel ezelőtt épült szerkezetekről van szó. Ezek most teljesen meg fognak újulni, új szegélyeket és aszfaltréteget kapnak majd, méghozzá a kapubejárókban betonalappal. Mint a munkaterület-átadáson elhangzott, a lakók nagyon várják már ezt a beruházást.

A fent említetteken túl az Álmos vezér és a Töhötöm utcák csomópontjában elnyelő beépítésére és burkolatkorrekcióra kerül sor, mert az említett területen mindig megállt a víz.

Maroshegyen a Rádió-lakótelep 17. előtti szakasszal kezdődnek a többéves ütemezésben folytatódó munkálatok, de készülnek a sétány építésére is. PJD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában