Koronavírus Fejérben

2021.05.05. 15:00

Lenyugodtak a kedélyek, visszafogottabb a forgalom a fehérvári teraszokon (videó)

Mintha csak egy új időszámítás vette volna kezdetét, amikor április végén kinyithattak a vendéglátóhelyek, megnyílhattak teraszaik.

feol.hu

Fotó: feol.hu

Öt és fél hónapnyi lezárás után fogadhatnak ismét vendégeket a terasszal, kerthelyiséggel rendelkező kávézók, éttermek, kocsmák és egyéb vendéglátóhelyek. Az ágazatban dolgozók nagy rohamra számítottak, ami be is igazolódott. Nem meglepő tehát, hogy asztalfoglalás nélkül szinte lehetetlennek bizonyult beülni valahová enni vagy inni egy jót, örömmel tértek vissza az emberek a régi, megszokott kerékvágásba, amiben az időjárásnak is nagy szerepe volt, csodálatos, napsütéses tavasszal örvendeztetett meg minket.

Mint arról korábban beszámoltunk, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők még nagyobb szeletet kaphattak vissza az életükből, ők nem szorulnak ki csak a teraszra, ami valljuk be, olyan időjárási körülmények között, mint amit kedden is tapasztaltunk, aranyat érhet. Hiába sütött ugyanis a nap hét ágra, hűvös, és elég erős szél fújt ahhoz, hogy az ember kabátban induljon útnak.

Mi is rendesen felöltözve vettük nyakunkba várost, és örömmel láttuk, hogy pezseg az élet a nyüzsgéstől a Fő utcán és környékén. A még kint lévő, anyák napi szelfipontoknál szívesen fotózkodtak, több ember is élt a fagyizás lehetőségével, találkozók zajlottak le az Országalmánál. Amire kíváncsiak voltunk, hogy mi a helyzet a teraszokkal. Délután öt körül járt az idő, és természetesen a hétvégi rohamnak nyoma sem volt. Ennek csak egyik oka az, hogy hétköznap van, a másik ludas mindenképp az időjárás lehetett, ugyanis jól észrevehető volt, hogy több ember ül azon teraszokon, ahova eljutott a napnak melegítő sugara. A vendéglátósok is megerősítették, hogy hétköznap ez a megszokott forgalom, az esti órákban viszont nőhet a fogyasztani vágyók kedve.

Tapasztalatainkat videóra is vettük, szavak helyett, tehát beszéljenek a képsorok:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában