Frissen Fejérből

2021.05.20. 07:30

Közösségigondnok-program indul Abán

A kisváros vezetése egy sajátos csoportosulásba hívja a helyi lakosokat, melynek összetartó ereje épp akkora lenne, mint a városra gyakorolt jótékony hatása.

Korondy Tamás

Szép az abai játszótér és környéke – de több területre is összpontosítanának

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Az önkormányzatnak nagyon nagy méretű közterületet, zöldfelületet kell karbantartania. Ennek során, tekintettel arra, hogy kevés emberrel kell a feladatot ellátni, nem mindig értesül az önkormányzat arról, ha egy-egy területen feladat adódik. Ebben szeretnénk segítséget kérni a település lakóitól, közösségeitől – fogalmaz egy tájékoztatóban a helyi polgármester, aki bejelentette, elindítják a települési közösségigondnok-programot.

Szép az abai játszótér és környéke – de több területre is összpontosítanának
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mikula Lajos azt kéri az önkormányzattal karöltve, hogy mindenki bátran jelentkezzen – személyek, csoportok, közösségek vegyenek gondjaikba egy-egy fontos, kiemelt közterületi részt.

– Nem azt kérjük, hogy ott végezzék el a karbantartási feladatokat. Azt szeretnénk kérni a közösségi gondnokoktól, hogy kövessék figyelemmel az adott terület állapotát, és jelezzék, ha ott feladat adódik. Tehát nem fűnyírást vagy szemétszedést várunk a gondnokoktól, hanem odafigyelést. Természetesen ha önkéntes munkával is hozzájárul bárki a település szépítéséhez, annak sincs akadálya – emelte ki a program lényegét a vezető. Egyébiránt a Fiatalok Abáért csoport már jelezte, hogy bekapcsolódna a programba, pontosan a nemrégiben nem helyénvaló módon történő italozások, üvegtörés, bulizgatás és több esetben rongáláshoz is kapcsolódó szemetelés miatt vállalták, hogy a liget közösségi gondnokai lesznek. Mint megtudtuk, a jelentkezéseket május 24-ig várja az önkormányzat.

A tájékoztató szerint a kiemelt területek a következők: az óvoda környéke, a járóbeteg-szakellátó környéke, az orvosi rendelő környéke, Széchenyi utca, Kultúr közötti út, Szent István tér, szobor, szabadtéri színpad, focipálya környéke, emlékművek, rózsaliget a buszfordulónál, Rákóczi út, Dózsa út sarok, a kerék környéke, Bethlen utca, Kakasdomb, Törő kút környéke, a bodakajtori művelődési ház környéke, a belsőbárándi játszótér és a művelődési ház környéke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában