Frissen Fejérből

2021.05.18. 14:00

Hálaadományt adtak a bicskeiek a fehérvári kórháznak

Másfél millió forintnyi ajándékcsomagot állítottak össze helyi vállalkozók és magánemberek a Fejér Megyei Szent György Kórház dolgozóinak, hálás köszönettel a munkájukért. A városban az egészségügy egyébként is nagy hangsúllyal bír.

Zsohár Melinda

A másfél millió forintnyi ajándékcsomagokat kisteherautóval vitték a Szent György kórháznak

Fotó: Szabó T.

Bálint Istvánné polgármester egészségügyi végzettsége és elkötelezettsége okán szívügyének tekinti az egészséggel összefüggő területek figyelmét. Balogh Gyula igazgató főorvossal közösen dolgoztak azért, hogy a bicskei egészségügyi központ is oltópont lehessen – a városiak és a járásbeliek megelégedésére.

A kórházi ellátásra szoruló Covid-fertőzötteket többnyire Székesfehérvárra szállították Bicskéről, mondta a polgármester asszony; a köszönet mellé már korábban kisebb ajándékkal kedveskedett Sárkány Ágnes főorvos asszony osztályának. Ezúttal ismét gyűjtést szervezett Bálint Istvánné Bárányos József képviselőtársa felesége, Zsuzsanna kezdeményezésére, és nagy lelkesedéssel mozdultak meg a civilek, a vállalkozók.

Fotó: Szabó T.

Édesség, kávé, desszertek, prémium kézműves élelmiszerek, sok ásványvíz gyűlt össze a széles körű adományokból, valamint fehér zoknikat, gyógyhatású készítményeket, krémeket, bőrvédő szereket vásárolt szakavatottan maga a polgármester a felajánlott pénzből. Ez utóbbiakból jutott a betegeknek is, számoltak be a nővérek a felhasználásról.

Fotó: Szabó T.

Az adományokat Csörgöl Ákos alpolgármester, Lovasné Báder Katalin képviselők vitték el Bálint Istvánnéval és hivatali dolgozókkal együtt. Különösen megható momentuma volt a kórházbeli találkozónak Németh Tibor köszönetnyilvánítása – a fiatal bicskei önkormányzati képviselő koronavírus következtében szinte a halál torkából menekült meg, hosszan küzdöttek érte a Szent György kórházban. A bicskei adományozóknak sikerült bejutniuk a kórház területére, de természetesen az osztályra nem, Nyakas Eszter ápolási igazgató vette át az ajándékot.

Fotó: Szabó T.

Őszintén meglepődtek az adomány nagyságán, s hangsúlyozták, a múlt alkalommal kapott bicskei gyermekrajzokat is kitették az osztályok folyosóira. A bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola alsó tagozatosai most is elküldték rajzaikat az orvosoknak, ápolóknak.

Fotó: Szabó T.

A bicskei polgármester önkéntes munkát is végez a járvány idején vezetői feladatai mellett. A védekezésben példaértékűen segítik át és nyújtanak lelki támogatást a hozzájuk fordulóknak Szabó Ágnes, a Kapcsolat Központ igazgatója és munkatársai, mondta a városvezető. A járvány idején igyekeznek más egészségügyi szolgáltatást is minél teljesebben nyújtani – a mammográfiai szűrést két­évente végzik a mozgó szűrőponton is. A kezdeményezést képviselőként tette Bálint Istvánné, majd alpolgármesterként s immár vezetőként is kézben tartja. A városháza udvarán áll a szűrőkamion, csütörtökig még várják a hölgyeket a betegségmegelőzés érdekében. Oltóbusz érkezik május 19-én a városba, noha az egészségügyi központban is folyik a védőoltakozás. Száznyolcvan személy vakcinációjára nyílik mód az oltóbuszon, a bicskeiek mellett Alcsútdoboz, Felcsút, Óbarok, Csabdi és Mány háziorvosait kérte fel Bálint Istvánné a listák összeállítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában