Frissen Fejérből

2021.05.31. 07:15

Ez a hétvége megyeszerte a gyermekeké volt

Nem volt eseménytelen a gyermeknap Fehérváron sem: belvárosi elfoglaltság és programok is várták az aprónépet.

Bokros Judit

Az engedékenyebb szabályoknak köszönhetően számos gyermeknapi rendezvény is várta a családokat május legutolsó hétvégéjén. Székesfehérváron például több városrészben szerveztek programot a művelődési házakban, de szabadtéri belvárosi játék is adódott, amely még folytatódik is. Képünk a szárazréti közösségi központ középkori bemutatóján készült. Sárkesziben pedig játszóteret is avattak a nevezetes naphoz kapcsolódva.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mivel a járványhelyzet pozitívan változott, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ több rendezvényt is összehozott május utolsó hétvégéjére. A szervezésükben négy hozzájuk tartozó művelődési házban – Öreghegyen, Kisfaludon, a Felsővárosban és Feketehegy-Szárazréten – voltak foglalkozások, koncertek, bábszínházi előadások szombaton és vasárnap. Ezeket azonban csak védettségi igazolvánnyal lehetett látogatni, már ami a felnőtteket illeti.

Képünk a szárazréti közösségi központ középkori bemutatóján készült.
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Azért, hogy az ilyennel nem rendelkezők is be tudjanak kapcsolódni a fehérvári gyereknapi programokba, a Hetedhét Játékmúzeummal összefogva megfigyelős, keresgélős játékot is hirdettek Babaszobák nyomában címmel – ez egyébként június 7-ig tart. A játékos kedvűek a belváros négy pontján találhatnak olyan molinókat, amelyeken a múzeumban látható babaszobákból hiányzik egy-egy részlet. Ezeket kell megtalálni úgy, hogy a Tourinform irodában, vagy a játékot magyarázó tábláknál kihelyezett menetlevelekben lévő matricákkal kiegészítjük a füzetben lévő azonos képet.

Halat is foghattak a gyermekek, csali most nem kellett hozzá
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A játékmúzeum ezzel is szeretne kicsit emlékeztetni a Hetedhét Játékfesztiválra, amelyet sem tavaly, sem idén nem tudtak megrendezni. Reméljük, jövőre sikerül, addig is, végre újra látogatható a kiállítóhely a Réber- és a Moskovszky-tárlattal.

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban bábelőadás és kézműveskedés várta az előre bejelentkezett családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában