Frissen Fejérből

2021.05.06. 07:15

Kivirágzik Fehérvár – Rekordszámú pályázat érkezett

Re­kord­számú pályázat érkezett a Virágos Székesfehérvár programra: idén közel kétszázezer növényt osztanak ki, így összesen 7400 udvar, ablak, erkély lehet még színesebb és virágosabb.

Héjj Vivien

Kedden kezdték meg a lakossági pályázók számára az elnyert virágok kiosztását

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Virágos Székesfehérvár 2021. évi pályázatára több mint 7400 jelentkezés érkezett családi ház, ablak/erkély, társasház és intézmény kategóriákban. Újdonság, hogy ezúttal a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében komposztládára is lehetett pályázni. Az új kezdeményezésre 678 igény érkezett, ezeket a ládákat a kerti munkák időszakához igazodva már ki is osztották. Ezen a héten a lakossági virágcsomagok átvétele zajlik.

– Körülbelül négy hét alatt több mint 190 ezer növényt vehetnek át a családok, közösségek, intézmények, társasházak. A beérkezett 7438 pályázat pedig rekordot jelent – fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester, aki végigkísérte a szerda reggeli műszak indulását a Selyem utcában, a régi piac területén.

Kedden kezdték meg a lakossági pályázók számára az elnyert virágok kiosztását
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Bozai István városgondnok elmondta, már nem arról kell beszélni, hogy hány pályázóval van több mint az előző évben, hanem arról, hogy évről évre többszörösére nő a jelentkezők száma. Hozzátette, a pandémia miatt a kiosztásra bevezetett módszer jól bevált, gyorsabb, egyszerűbb, így meg fogják tartani az elkövetkező években is.

A társasházak és az intézmények már megkapták a virágcsomagokat, a lakossági növények kiosztása pedig kedden kezdődött. A virágos csomagba a lakók által legkedveltebb növényeket válogatták össze, van benne muskátli, begónia, törpedália, vinca és büdöske is.

Az átvételre érkezőket kérik, hogy ládát és dobozt vigyenek magukkal, és minden esetben tartsák be a foglalt időpontot, hogy minimális várakozással, torlódás nélkül átvehessék a virágokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában