összegyűjtik a szemetet

2021.05.13. 08:00

Fiatalok ügyelnek a játszótérre Abán

Az elmúlt napokban újabb örömteli esemény történt, ám ezúttal egy kevésbé pozitív eset szülte azt.

Korondy Tamás

A város munkatársai mellett mostantól a Fiatalok Abáért csoport is gondozza a területet

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A települési közbeszéd tárgya volt, hogy nemrégen a fiatalok egy csoportja minősíthetetlenül viselkedett az óvodával szembeni Liget játszótéren. A nyomok alapján komolyan italoztak, üvegeket törtek össze, sőt az ittasságuk maradványait – mert megviselte őket az elfogyasztott nagy mennyiségű alkohol – a homokozóban hagyták. A történtek sajnálatosan nem először fordultak elő. – fogalmazott a polgármester a város közösségimédia-felületét használva a tájékoztatásra. Hozzátette, éppen emiatt a múlt év júniusában már szabályzatot fogadott el az önkormányzat, mely szerint 20 óra után senki nem tartózkodhat a játszótéren. Más időpontokban is csak a 14 év alatti gyerekek és a kísérőik.

Mint azt Mikula Lajostól megtudtuk, e szabályzat alapján korábban kérte már az önkormányzat a rendőrség komolyabb odafigyelését is a területre, sőt kimondottan a rendőrség kérése volt, hogy legyen elfogadott önkormányzati szabályzat, ami így megalapozza a rendőri intézkedéseket.

A város munkatársai mellett mostantól a Fiatalok Abáért csoport is gondozza a területet
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Most újra jelzéssel éltünk a rendőrség felé, és újra kérjük a határozott fellépésüket – tette hozzá Mikula Lajos. Kiemelte, hogy a korábban történt események hatására a Fiatalok Abáért csoport jelképesen „örökbe fogadta” a játszóteret. Ahogy mondta, ezzel is azt szeretnék jelezni, hogy a történtek csak az abai fiatalok egy kis részére jellemzőek. A viselkedésüket a kortársaik is elítélik.

– A Fiatalok Abáért csoport vállalta, hogy odafigyel a játszótérre. Ha szükséges, összegyűjtik a szemetet, szólnak, ha bármi gond adódna a játékokkal – hangsúlyozta a városvezető, aki szerint az önkormányzat munkatársai eddig is elvégezték ezt a feladatot, arra azonban nem volt kapacitásuk, hogy egy hasonló éjszakai incidens után már szombaton reggel takarítsanak a közfoglalkoztatottak.

Hozzátette, minden segítséget megkap a csoport az önkormányzattól, és ezúton is köszönik a felelős hozzáállásukat ehhez a település lakóit mélyen felháborító jelenséghez. Egyúttal örömmel támogatja az önkormányzat vezetése, hogy a Fiatalok Abáért csoport „örökbe fogadja” a játszóteret, hiszen az a város számára is nagy segítség lesz, ha most már a fiatalok is odafigyelnek a köztérre.

Mint ismeretes, a helyi öntudatos fiatalokat tömörítő Fiatalok Abáért csoport rendkívül aktív a kisvárosban. Munkájuk nyoma megtalálható többek között festett utcatáblákon, a focipálya körüli kerítésen, de segítettek több ízben a templomkert rendezésében is. Egyik legnagyobb munkájuk augusztus 20-án a települési rendezvényen a gyerekeknek szóló agrár témájú programok lebonyolítása volt. Most egy újabb nemes cselekedet fűződik a nevükhöz – éppen ezért sem meglepő, hogy az önkormányzat is segít számukra az ifi klub felújításában. A fejlesztés egyébként lassan a végéhez ér, hiszen 2021 májusára tervezi a Fiatalok Abáért csoport beindítani a klubot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában