Frissen Fejérből

2021.05.06. 14:55

Ez okozta a napokban bekövetkezett vízminőség-romlást Velencén

A népszerű közösségi oldalon számoltak be arról az évről-évre visszatérő jelenségről, amit az elmúlt napokban is tapasztalhatott Velence lakossága.

feol.hu

Évek óta visszatérő problémát jelent a településen az ivóvíz rossz minősége, annak barnás elszíneződése. A szerdai napon Velence polgármestere, Gerhard Ákos tájékoztatást kért ez ügyben, a lakossági panaszokat összegyűjtve. A DRV Zrt. illetékesei arról tájékoztatták, hogy az elmúlt napokban tapasztalt vízminőség-romlás oka áramellátási kimaradás volt, amely miatt a szivattyúk ideiglenesen leálltak. Az újrainduláskor létrejött lökéshullám hatására pedig a hálózatba mosódott a csövekben lerakódott mangános, vasas üledék. Tájékoztatták továbbá, hogy az infrastruktúra állapota és a jelenlegi technológia miatt ilyen problémák időről-időre előjöhetnek, annak ellenére hogy a hálózat öblítése és szivacsos tisztítása folyamatos.

Van fény azonban az alagút végén. A Velencei-tó környéki települések vízellátását biztosító Ercsi kútsor korszerűsítésre kerül. Részletek a Velence Város Hivatalos Oldalának facebook bejegyzésében olvashatók:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában