Egy újabb lépés előre

2021.05.13. 11:30

Eddig már közel 70 millió forint érkezett Sukoróra

Kültéri padok és pihenők teszik még komfortosabbá a Toldi Géza sportpark területét, emellett a közösségi tér is négyévszakossá válhatott, így már a hideg idő sem jelenthet akadályt egy-egy helyi esemény megrendezésekor.

Héjj Vivien

Jelen volt Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke, Mészárosné Hegyi Gyöngyi polgármester, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Simon László kormánymegbízott

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar falu program keretében elnyert támogatásoknak köszönhetően ismét nagyot lépett előre a fejlődés útján Sukoró település. A legújabb fejlesztések elkészültek, így a nemzeti színű szalag ünnepélyes átvágására is sor kerülhetett.

– A szó szoros értelmében mindenhol nyitunk. Nyit a tavasz, nyit a nyár, és a járványügyi adatok lehetővé teszik, hogy az élet is nyíljon. Mi a körülöttünk lévő két fejlesztéssel nyitunk. A sportparkunkba különböző eszközöket vehettünk, melyeknek köszönhetően a parkban leülhetünk pihenni, ihatunk egy jót az ivókútból, élvezhetjük a tájat és a csendet. Úgy gondolom, erre mindannyian ki vagyunk éhezve – mondta Mészárosné Hegyi Gyöngyi polgármester. Hozzátette: egy másik fejlesztés részeként a Zöld Pont Piacot – és ezzel együtt a rendezvényteret – alakíthatták négyévszakossá.

Jelen volt Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke, Mészárosné Hegyi Gyöngyi polgármester, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Simon László kormánymegbízott
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy számára mindig öröm, ha olyan fejlesztésekben vehet részt, amelyek a lakókörülményeinket teszik szebbé, főleg, ha azok a gyermekeket, a sportolni vágyókat, az egészséges életet élőket is segítik. Kiemelte még, hogy a termelői piac létrehozásakor fontos célkitűzés volt a gazdaságélénkítés, a helyi kiskereskedelem segítése. Emellett lényeges szempont volt, hogy olyan közösségi tér jöjjön létre, amely a sukorói rendezvényeknek is helyszínt biztosíthat.

 

A helyi sportélet kapcsán Molnár Krisztián megjegyezte azt is, amikor annak idején megszűnt a helyi focipálya, az nagy szívfájdalom volt a sukoróiaknak. Akkor még nem gondolták, hogy pár év múlva eljuthatnak odáig, hogy a tókörnyéki települések lakói is örömmel használják majd a megújult műfüves pályát.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő a Magyar falu program segítségével létrejött eredményeket ismertette. Mint mondta, a program már harmadik éve működik, és olyan igényeket elégít ki, amelyekre korábban nem volt lehetőség. Kiemelte, a program keretében már közel 70 millió forint érkezett Sukoróra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában