Frissen Fejérből

2021.05.27. 17:51

Cáfolatok, érvek csatája

A Zöldliget-iskola csapata harmadik helyen végzett egy klímaváltozással foglalkozó vitaverseny sorozatban.

Tihanyi Tamás

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A nemzeti döntőt csütörtökön rendezték a Magyar Nemzeti Múzeumban. A „ClimateofChange” nevű projekt vitaversenye 13 európai országban, egy időben és hasonló szabályrendszer szerint bonyolódott, hazánkban a Baptista Szeretetszolgálat volt az eseménysorozat házigazdája, amit két korcsoportban, közép- és felsőfokú oktatási intézmények körében hirdettek meg. A nemzeti viták során a csapatok között kutatáson alapuló érvek és cáfolatok ütköztetésére került sor egy strukturált és egységes keretrendszerben, felkészült bírák részvétele mellett. A viták tételmondatai az éghajlatváltozás hatásait, a fogyasztási szokásokból fakadó károsanyag kibocsátást és környezetszennyezést, ezzel összefüggésben az elvándorlás hatásait vizsgálták, illetve a fentiek összefüggéseire hívták fel a figyelmet.

 

Magyarországon 24 csapat 43 fordulóban, 126 fő részvételével angol és magyar nyelven mérte össze tudását, és a velencei Zöldliget-iskola együttese – Bereczky Bulcsú Norbert, Molnár Luca, Tóth Péter, Kotsis Flóra, Gál Örs Ádám, Bacsa Johanna (felkészítő tanár: Borz Attila) nagyszerű szerepléssel nemzeti döntőbe jutott, ahol csütörtökön végül harmadik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában